
Korak po korak: Recept za domaću picu
Pica je jelo koje možemo da jedemo gotovo uvek. Doručak, ručak, večera.

Foto: Pixabay
Uglavnom je naručujemo ili kupujemo za usput.
Međutim, ukoliko izdvojimo malo vremena, lako bismo mogli i sami da je napravimo.
Evo recepta, korak po korak.
Sastojci:
1 šolja tople vode
2 i 1/4 kašičice suvog kvasca
1 kašičica šećera
2 i po šolje brašna
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
Za nadev:
1/2 šolje paradajz sosa
1 i po šolje rendanog mozzarela sira
Omiljeni sastojci po izboru (npr. šunka, pečurke, masline, paprike, luk, origano itd.)
Uputstvo:
Priprema testa:
U manjoj činiji, kombinujte toplu vodu, suvi kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira (počne stvarati penu).
U većoj činiji, kombinujte brašno i so. Dodajte kvasac i maslinovo ulje. Zamesite testo dok ne postane glatko i elastično. Ako je testo previše lepljivo, dodajte malo više brašna.
Pokrijte činiju čistom krpom i ostavite testo da odmara na toplom mestu oko 1-2 sata ili dok se udvostruči.
Priprema pice:
Prethodno zagrejte rernu na 220°C.
Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u obliku pice. Debljina testa zavisi od vaših preferencija. Postavite testo na pleh obložen papirom za pečenje.
Dodavanje nadeva:
Premažite paradajz sosom preko testa.
Pospite rendanim mozzarela sirom ravnomerno preko sosa.
Dodajte omiljene sastojke po izboru, kao što su šunka, pečurke, masline, paprike, luk i origano.
Pečenje:
Stavite picu u unapred zagrejanu rernu i pecite je 12-15 minuta ili dok testo ne postane zlatno smeđe, a sir se rastopi i dobije lepu koricu.
Posluživanje:
Isecite picu na komade i poslužite dok je još topla. Uživajte!
Ovo je osnovni recept za domaću picu. Možete prilagoditi sastojke i dodati svoje omiljene dodatke kako biste stvorili picu po vašem ukusu.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Da vas osveži za početak dana: Smuti sa bobičastim voćem i čia semenkama
22.04.2025.•
0
Uvek dobro dođe mala doza energije koja će učiniti da ste siti do ručka ili bar drugog doručka. Još ako su sastojci iole zdravi - pun pogodak.
Recept: Pasta sa piletinom i pečurkama u krem sosu
21.04.2025.•
0
Znamo da je na stolu ostalo svega od praznika, ali da podsetimo na jedan recept, možda će zatrebati u narednim danima.
Mediteranska voćna salata sa jogurt-prelivom i hrskavim semenkama
20.04.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za zdrav, brz i osvežavajuć desert koji možete spremiti za samo za 10 minuta.
Predlog za Uskršnji desert: Osvežavajuća torta sa limunom i malinama
19.04.2025.•
0
Uskršnji ručak svakako je jedan poseban događaj za porodicu, a dodatno može biti sladak uz fin desert da objedini ceo obrok.
Ideja za nedelju: Uskršnja pogača
18.04.2025.•
0
Uskršnja pogača je idealna za nedeljni doručak, uz kuvana jaja, šunku i sve što poslužujete.
Elegantna jaja za Uskrs: Potrebni su vam samo crveno vino i šećer
17.04.2025.•
1
Jaja kuvana u vinu i šećeru je stara tehnika farbanja koja daje jajima tamnu, elegantnu boju sa nežnim sjajem, obično braon do bordo nijanse.
Brza pica sa povrćem i jogurtom - zdrava varijacija na omiljenu temu
17.04.2025.•
1
Pica ne mora obavezno da bude u nezdrava. Plus, ako je zdrava - ne znači da ne može da bude ukusna, pa vam donosimo upravo takav jedan recept.
Vegetarijanska musaka - ukusna i sita, a zdrava
16.04.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za ukusnu, zdravu i zanimljivu vegetarijansku musaku.
Fritata sa povrćem i sirom - za ukusan početak dana
14.04.2025.•
0
Ova fritata je jednostavna za pripremu, bogata hranljivim materijama i ne košta mnogo.
Zdravi desert sa grčkim jogurtom, medom i voćem
13.04.2025.•
0
Ovaj brzinski dezert će vam utoliki "glad" za slatkim i dati dodatnu energiju koja vam je potrebna tokom dana, a ujedno je i zdrav.
Zalogaj Bliskog istoka za ručak: Začinjena mlevena junetina sa povrćem i pirinčem
13.04.2025.•
0
Ovaj lak, zdrav i jeftin ručak inspirisan je tursko-bliskoistočnom kuhinjom.
VIDEO: Tornado kajgana hit na mrežama
13.04.2025.•
0
Jaja su mnogima svakodnevna namirnica, skoro svako ih uvek ima u frižideru, pa vam ovaj put donosimo viralni recept za kajganu koja je popularno nazvana "tornado jaja".
Nordijski ovseni doručak s jogurtom i voćem
13.04.2025.•
0
I danas vam donosimo jedan zdrav, a ukusan doručak - nordijski ovseni doručak s jogurtom i voćem.
Predlog za laganu, prolećnu musaku: Vratimo se tikvicama
10.04.2025.•
0
Proleće je vreme kada se na pijacama u ponudi nalazi raznoliko povrće koje uvek može biti kvalitetan sastojak za lagani ručak, a jedan od njih je i tikvica.
Predlog za zdrav, brz, jeftin i ukusan doručak: Ovsena kaša sa bananom i kikiriki puterom
10.04.2025.•
1
Danas vam donosimo predlog za super doručak - zdrav je, brz, jeftin i ukusan. U pitanju je ovsena kaša sa bananom i kikiriki puterom.
Za dan pun obaveza: Brza ovsena kaša s voćem i medom
09.04.2025.•
1
Donosimo vam recept za brz, jednostavan, a zdrav način da počnete dan - ovsena kaša sa medom i voćem.
Zlatna kafa - ukusan i zdrav način da započnete dan
08.04.2025.•
2
Zlatna kafa je odlična kombinacija kafe, kurkume i začina, koji ne samo da pružaju energiju, već i imaju brojne zdravstvene koristi.
Za zdrav početak dana - avokado tost sa jajetom
07.04.2025.•
2
Nema ničega boljeg od brzog, a zdravog doručka za početak dana.
Nedelja je, a to znači - porodični ručak: Pileći fileti sa pečenim povrćem
06.04.2025.•
0
Ovaj ručak je ukusan, zdrav, lagan za pripremu i ne zahteva puno vremena, a sastojci nisu skupi.
Posni zeleni rižoto: Tajna je u korijanderu
05.04.2025.•
1
Zeleni rižoto je aromatično, posno jelo koje ide uz sve, pogotovo uz ribu i plodove mora, a priprema se za pola sata.
Uvek voljen klasik: Pasta sa paradajz sosom
03.04.2025.•
0
Ovaj recept je brz, ukusan i vrlo jeftin, a možete ga prilagoditi dodajući začine ili povrće po izboru.
Komentari 8
Silver
mrk
glavna i najvaznija stvar kod testa je FERMENTACIJA. nikakve gluposti za 2h i tako to. minumum 24h do 48h fermentacije poolish-a i posle 24h fermentacija testa.
Lk
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar