Kako da vam pohovana riba bude hrskava kao u restoranima?

Kuvari sve više koriste gustin umesto brašna za paniranje jer gustin stvara tanji i hrskaviji sloj koji bolje zadržava vlagu ribe i sprečava je da upije previše ulja.
Kako da vam pohovana riba bude hrskava kao u restoranima?
Foto: Pixabay
Portal Net.hr donosi vam samo jedan u nizu recepepata za pohovanu ribu s gustinom.
 
Gustin omogućava zlatno-smeđu boju i smanjuje apsorpciju ulja, čineći jelo zdravijim i manje masnim.
Takođe, gustin je bez glutena, što ga čini izvrsnim izborom za osobe s intolerancijom na gluten ili one koji preferiraju lakša jela.
 
Korišćenjem gustina, kuvari stvaraju inovativna jela koja su privlačna gurmanima i onima koji traže zdravije opcije.
Sastojci:
  • 1 kg ribe po izboru
  • 200 g gustina
  • 3 kašičice soli
  • 1 kašičice bibera
  • 1 kašičice belog luka u prahu
  • drugi začini po izboru
  • ulje za prženje
 
Priprema:
 
Ribu isecite na komade, posolite i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje uraditi dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.
 
Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, biber, beli luk i ostale začine po izboru. Sve dobro ujedinite. Ulje ulijte u dublju posudu, dovoljno da riba može da "pliva" u njoj, i dobro zagrejte.
 
Izvadite ribu iz frižidera, svaki deo dobro uvaljajte u smesu od gustina, a zatim spuštajte u vruće ulje.
Ako je potrebno, okrenite ribu nekoliko puta da se ravnomerno prži sa svih strana.
 
Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se slaže s ovim specijalitetom.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Branko

    20.08.2024 23:06
    I sto cemo sad?
  • Chef

    09.08.2024 23:36
    U dobrim restoranima riba NIJE hrskava. To možda u McDonaldsu…
    A gustim ne koristi nijedan kuvar koji drži do sebe, bas kao ni Vegetu - nepoznati pojam među dobrim kuvarima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Espresino - kafa u kombinaciji sa čokoladom

Ukoliko ste ljubitelj kafe, onda ste možda u poslednje vreme čuli za sve popularniji espresino - kafu sa čokoladom koja se pije širom Italije, a najbolja je u Rimu, Torinu i na samom jugu ove zemlje.