Kako da vam palačinke više ne budu žilave: Pogledajte koji sastojak treba da dodate

Palačinke su jelo koje gotovo svi obožavaju, bez obzira na to da li su slane ili slatke. Uvek su poželjne, bilo da ih pripremate za doručak, užinu ili neku specijalnu priliku.
Kako da vam palačinke više ne budu žilave: Pogledajte koji sastojak treba da dodate
Foto: Pixabay
Osim osnovnih sastojaka, postoji jedan "tajni" sastojak koji mnogi ne koriste, a to je soda bikarbona. Ovaj prah za podizanje testa nije samo za kolače, već i za palačinke.
Dodavanje male količine sode bikarbone u smesu za palačinke daje im neverovatnu mekoću i sočnost, a svaki zalogaj postaje laganiji i vazdušastiji.
 
U smesu za palačinke dovoljno je dodati pola čajne kašike sode bikarbone na 250 ml mleka ili tečnosti koju koristite. Važno je da ne preterujete sa količinom, jer previše sode može izazvati neprijatan miris i ukus.
Idealno bi bilo da sodu bikarbonu dodate u suve sastojke, pre nego što ih pomešate sa tečnošću, kako bi se ravnomerno rasporedila u smesi.
  • Nikola

    18.11.2024 17:06
    Mleko,jaja brasno i malo jogurta,budu bas mekane,od sode bikarbone imaju glup ukus,koliko god malo da je stavis
  • Šomi

    13.11.2024 15:06
    hmmm
    Pa iskreno, ne bih se baš složio, jaja, mleko i brašno kao recep koristim godinama i nikada mi nisu bile ,,žilave,, palačinke...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće