FOTO, VIDEO: Klimatski aktivisti farbom isprskali fasadu nelegalne kuće Mesija na Ibici

Ekološki aktivisti kolektiva "Futuro Vegetal" isprskali su crnom i crvenom farbom fasadu luksuzne vile fudbalske zvezde Lionela Mesija na španskom ostrvu Ibica.
FOTO, VIDEO: Klimatski aktivisti farbom isprskali fasadu nelegalne kuće Mesija na Ibici
Foto: Beta/AP
Ova akcija je predstavljena kao kritika "odgovornosti bogatih" u klimatskoj krizi.
 
U video snimku dvojica aktivista mogu se videti kako prskaju belu fasadu kuće na zapadnoj obali Ibice, i drže transparent sa natpisom "Pomozite planeti, pojedite bogate, ukinite policiju".
Kolektiv, čiji su aktivisti ruke zalepili kod platna velikog umetnika Fransiska Goje u madridskom muzeju Prado u novembru 2022. godine, tvrdi da je želeo da skrene pažnju na "odgovornost bogatih u klimatskoj krizi" ciljajući na "ilegalnu" vilu argentinskog fudbalera.
 
Predsednik Argentine Havijer Milei izrazio je solidarnost sa porodicom Mesi, dok čuveni fudbaler trenutno igra u Majamiju.
Mesi je 2022. godine kupio vilu na Ibici za oko 11 miliona evra, a ima spa centar sa saunom i bioskop, preneli su španski mediji.
 
 
Dodaje se da Mesi još nije uspeo da dobije potvrdu o mogućnosti stanovanja, dokument koji izdaju lokalne vlasti kojim se garantuje da se rezidencija može useliti.
 
Tamošnji mediji su preneli da Mesi ne može da dobije dozvolu jer je nekoliko soba izgrađeno bez validne dokumentacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.