Klimatski aktivisti u Austriji odustali od akcija jer ih građani ne podržavaju

Grupa ekoloških aktivista "Last Generation" objavila je da s radom završava njihov ogranak u Austriji, a kao razlog su naveli da ih građani nisu dovoljno podržali.
Ova grupa je objavila "otvoreno pismo društvu" gde su naveli da većina građana Austrije želi da ostane "neupućena u probleme s fosilnim gorivima."
 
"Problem neuspeha je u tome što nije dovoljno ljudi imalo hrabrosti da se stvarno mirno suprotstavi vladi i pobuni se protiv nje", rekla je Anja Vindl, aktivistkinja grupe "Last Generation".
"Last Generation" je koristila nekoliko taktika, ali se najviše oslanjala na disruptivne oblike akcije. Grupa je poznata po blokiranju saobraćaja tako što se lepe za prometneputeve i piste na aerodromima, kao i po vandalizovanu umetničkih dela.
U 2023. godini Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije zabeležilo je 378 protesta i više od 1.060 hapšenja, uz 230 krivičnih prijava.
 
Trenutno je nekoliko članova grupe pod istragom austrijskog javnog tužilaštva zbog navodnog oštećenja javne imovine i formiranja kriminalne organizacije.
  • Djorde

    08.08.2024 08:12
    O pa da!
    Nisu Austrijanci mi. Ovde malo das lovice kome rreba i eto ti kulturno dobro, sravni ga sa zemljom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Mnogim Amerikancima dosta političkih vesti

Oko polovine Amerikanaca kaže da izuzetno ili veoma prate političke vesti, a oko 60 odsto da treba da ograniče koliko informacija primaju o politici da bi izbegli osećaj preopterećenosti ili umora.