Martinović najavio finansiranje izgradnje šumskih puteva u Srbiji

Ministar poljoprivrede Srbije Aleksandar Martinović je najavio da će za nekoliko dana biti raspisan poziv za finansiranje izgradnje šumskih puteva na teritoriji šuma preduzeća "Srbijašume".
Martinović najavio finansiranje izgradnje šumskih puteva u Srbiji
Foto: 021.rs
Martinović je posle sastanka s predstavnicima tog javnog preduzeća kazao da će izgradnja šumskih puteva biti prvi korak u budućoj saradnji.
On je dodao da je želja Ministarstva i "Srbijašuma" da pomognu stanovništvu koje živi u blizini šuma i od šuma, da ostane na svojim imanjima.
"Da bismo u tome uspeli, moramo da im obezbedimo i dobre puteve, i škole, i ambulante, i prodavnice, i internet mrežu, dakle ti ljudi moraju da uživaju sve benefite savremene civilizacije, kao svi drugi koji žive u bilo kojem velikom gradu u Srbiji", kazao je ministar.
 
Novi direktor "Srbijašuma" Krsto Janjušević kazao je da su razgovarali i o planovima pošumljavanja, nezi šuma, šumskom materijalu.
On je istakao da se razgovaralo o pošumljavanju površina koje do sada nisu bile pod šumom.
 
Janjušević je naveo da će u taj posao biti uključeno i Ministarstvo zaštite životne sredine, s čijim predstavnicima će uskoro biti sastanak.
  • AntiProyivnik

    21.08.2024 14:03
    Bravo
    Tako je, majstore. Kakva je to vukoje*ina od šumetine, nema puteva, restorana, hotela, višespratnica, kanalizacije... Samo neko glupo drveće i bezvezne zaludne životinje koje bauljaju okolo. Poravnati to sve treba i samo rokaj genije.
  • Uh Pero Ničić

    21.08.2024 12:53
    @Harkoneni jašu
    Inače naj unosniji posao u Avganistanu je proizvodnja heroina.
  • Mićo

    21.08.2024 12:49
    @Milorad Veternik
    Molio bi te da mi sa botovskog SNS jezika prevedeš na Srpski jezik, pošto ja tvoju izjavu ne razumem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.

Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.

Ilon Mask na putu da postane prvi bilioner

Ilon Mask je trenutno najbogatija osoba na svetu, s neto bogatstvom od 251 milijardu dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera, a na putu je da postane prvi bilioner.