Mami Tabaković povećana plata, sada prima 752.000 dinara mesečno

Višegodišnja guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković nedavno je započela treći mandat na toj funkciji, a sa njim je došlo i uvećanje plate za čak 100.000 dinara.
Mami Tabaković povećana plata, sada prima 752.000 dinara mesečno
Foto: Beta (Miloš Miškov)
U imovinskoj karti Jorgovanke Tabaković, objavljenoj na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, vidi se da je ona nedavno dobila povišicu, pa njena mesečna plata na mestu guvernerke NBS sada iznosi tačno 752.363 dinara, objavio je portal Nova.rs.
U odnosu na dosadašnju platu, koju je Tabaković primala od 2022, a koja je iznosila skoro 650.000, to je uvećanje od 103.000 dinara.
Guvernerkina plata je, kada je 2012. godine došla na ovu funkciju, iznosila oko 550.000 dinara.
 
Kada je reč o ostalim stavkama u njenoj imovinskoj karti, tu nema promena. Guvernerka i dalje poseduje četvorosobni stan od 134 kvadrata i automobil land rover, model range rover evoque iz 2021. godine. Zvanično, nema drugu imovinu, a ni ušteđevinu u banci.
  • Mare

    13.09.2024 10:54
    Tako je izbori su namešteni i ovaj ce biti na vlasti dok bude odgovarao ovima na zapadu...Kakvi bre izbori to su price za malu decu..
  • mrva

    12.09.2024 16:54
    Pa dobro žena je vezala visinu mesečne zarade za cenu dva kvadrata stana na BG H2O. Povišica je samo uskladjivanje sa inflacijom.
  • Baba Vanga

    11.09.2024 08:30
    Vidim komentare"glasali ste eto vam ga" ..pa nismo glasali, izbori su pokradeni,to je valjda jasno..niko od ovih koji su na funkcijama nema pravo da bude na tim funkcijama jer nisu dobili glasove od naroda nego su silom na tim funkcijama!! Nadam se da ćete jednom shvatiti da većina nije glasala za sektu!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.

Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.