SAD, Francuska i Velika Britanija pozvale svoje građane da napuste Liban i Iran

SAD, Francuska i Velika Britanija pozvale su svoje građane da napuste Liban i Iran zbog straha od eskalacije sukoba na Bliskom istoku.
SAD, Francuska i Velika Britanija pozvale svoje građane da napuste Liban i Iran
Foto: Beta/AP
Ambasada SAD pozvala je svoje građane, koji se nalaze u Libanu, da napuste državu prvim dostupnim letom, s obzirom da postoji rizik od zatvaranja vazdušnog prostora i aerodroma, zbog rastućih tenzija sa Izraelom, piše CNN.
 
Takav poziv je usledio nakon sličnog poziva Velike Britanije koja je navela da bi regionalna situacija uskoro mogla da eskalira.
Francuska je pozvala svoje državljane koji borave u Iranu da "privremeno napuste zemlju" ako mogu, a ranije je takav poziv uputila i građanima koji su u Iranu, navodi AFP.
 
"Još jednom pozivamo naše državljane da budu maksimalno oprezni na putovanjima, da izbegavaju bilo kakva okupljanja i da se obaveštavaju o aktuelnim događajima i svim porukama ili uputstvima francuske ambasade u Iranu u narednim danima", navodi se u putnom uputstvu.
Francuska i SAD zaziru od vojne eskalacije između Irana i njegovih saveznika s jedne strane i Izraela s druge strane, nakon ubistva lidera palestinske grupe Hamas Ismaila Hanijeha.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet