Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivi protiv Partizana

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na gostujućem terenu Partizan 4:0, u 174. "večitom derbiju"
Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivi protiv Partizana
Foto: BETAPHOTO/Marko Metlas
Strelci u meču devetog kola Super lige Srbije, bili su Šerif Endiaj u 24. iz penala, 55. i 65. i Silas u trećem minutu nadoknade poluvremena.
 
Zvezda je prva sa 22 boda, a Partizan je na devetom mestu sa 11.
 
Prvu priliku na meču imala je Zvezda u šestom minutu. Povratni pas je uputio Olajinka, a Endiaje je iz dobre pozicije sa oko pet metara šutirao preko gola.
Sudija Novak Simović je u 21. minutu dosudio penal za Zvezdu. Kovač je u padu igrao rukom u svom šesnaestercu, a Simović je nakon poziva iz VAR sobe gledao snimak situacije i pokazao na "belu tačku".
 
Endiaje je preuzeo odgovornost i preciznim udarcem u desni ugao doneo prednost Zvezdi.
 
Partizan je prvu priliku imao u 28. minutu. Šutirao je Zahid neometan sa oko 10 metara, ali je loše zahvatio loptu i golman Zvezde Glazer je lako intervenisao.
Pet minuta kasnije veliku priliku imao je Partizan. Nakon centaršuta Zubairua, Jurčević je šutirao glavom ali je njegov udarac zaustavila prečka.
 
U 38. minutu udarac sa ivice šesnaesterca je oprobao Natho, ali je lopta otišla za malo pored gola.
 
Zvezda je duplirala prednost u trećem minutu nadoknade poluvremena. Silas je šutirao sa oko 11 metara iskosa sa desne strane, a lopta je prošla kroz noge Mujakića, i završila u "maloj" mreži gola Partizana.
 
Svojim drugim golom na meču Endiaje je u 55. minutu doneo tri gola prednosti Zvezdi. Elšnik je dobro proigrao Endiajea, koji je iašao sam ispred golmana Jovanovića, i udarcem po zemlji postigao gol.
 
Devet minuta kasnije Endiaj je postigao i svoj treći gol. Prucev je centrirao sa desne strane, a Endiaje je sa nekoliko metara prosledio loptu u gol.
 
U 78. minutu Duarte je šutirao iskosa sa desne strane ali je u poslednjem trenutku njegov udarac izblokirao Filipović i poslao loptu u korner.
U završnici susreta potpuno je opao ritam meča, i Zvezda je bez poteškoća privela meč kraju i zabeležila ubedljivu pobedu u 174. "večitom derbiju".
 
U narednom kolu, Zvezda će dočekati Železničar, dok će Partizan u Lučanima gostovati Mladosti.
  • Mire Naselje

    23.09.2024 22:18
    S.anje
    Ko jos prati ovo djubre od domaceg fudbala?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.