VIDEO: Uhapšeni aktivisti "Ne damo Jadar" u Loznici

Aktivisti Udruženja "Ne damo Jadar" Nebojša Petković i Zlatko Kokanović uhapšeni su danas u Loznici.
Policija je uhapsila i još trojicu aktivista.
 
"Evo me upravo u 'marici', priveli su i mene i još trojicu ljudi", rekao je za Insajder Kokanović.
Objavljen je snimak Kokanovića na kom on kaže da su u policijskom vozilu njih četvorica, da je Petković uhapšen ranije, što je potvrdila i njegova supruga.

Aktivisti udruženja "Ne damo Jadar" danas su na dva sata blokirali železničku prugu kod Loznice, zbog mogućnosti da Ustavni sud, kako je to najavio direktor pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović, u četvrtak, 11. jula, usvoji inicijativu kompanije Rio Tinto i poništiti odluku Vlade Srbije o ukidanju prostornog plana Jadar.
 
Kokanović je nekoliko minuta pre hapšenja izjavio da se neće pomeriti sa pružnog prelaza dok ne puste uhapšenog Petkovića.
 
"Blokirali smo pružni prelaz u Banjskom šoru na dva sata kao upozorenje. Policija je došla, vadili su i pendreke. Mi nećemo da se raziđemo dok ne puste Nebojšu", rekao je za Insajder aktivista i meštanin Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glas Užica (@glas_uzica)

 
U policiji je Insajderu rečeno da rade na prikupljanju podataka i da će se uskoro obratiti saopštenjem.
 
Portal podseća da je aktivistu Nebojšu Petkovića predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na poligraf kako bi odgovorio na pitanje o tome "koga plaća Rio Tinto.
 
  • vera

    09.07.2024 23:16
    Moratorijum za nove rudnike
    prisustvujemo istoriji- ovo je tačka prelomnica za srpski narod.
    Neče se zaustaviti na Jadru, širiće se dalje po zapadnoj Srbiji.
    Rudnik znači da srpski narod neće imati vodu, biće otrovan i bolestan.
  • Za Trt

    08.07.2024 13:12
    Tačno
    Ćopa bi radio, ali ne bi za tričavu rentu, već bi sav novac bio državni profit, i to bez trpanja u privatne džepove, i najveći domaći umovi bi bili angažovani na zaštiti prirode i poštovanju standarda, i krivac bi uvek odgovarao
    Veeelika razlika
  • Dragan

    08.07.2024 09:29
    Nešto mi se nešto ne uklapa u celu priču oko tog litijuma.Još 2003 se zna da će se otvoriti rudnik i tada je dobro se sećam nama objašnjeno da je to budućnost.Ljudi koji su prodali svoje kuće i zemlju su znali da to rade zbog rudnika i dosta novca.Nikakvi ekolozi ni jedna reč protiv i sad odjednom svi protiv.Nešto je trulo u toj priči

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija