VIDEO U Valjevu održan protest protiv iskopavanja litijuma: Ako odbranimo grad, odbranićemo i državu

U Valjevu je održan protest protiv Rio Tinta i iskopavanja i eksploatacije litijuma u Srbiji.
Okupljeni su istakli da je protest potpuno vanstranački i pozvali sve ljude, koje god politčke orijentacije, da se ujedine oko toga da se u okolini Valjeva ne rudari.
 
Kako navode, to što je planirano da se budućim naraštajima ostavi "samo bi neprijatelj voleo".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
"Valjevo mora da zna i da ima odgovor ko to obećava i prodaje našu zemlju. Okupili smo se da tražimo odgovore. Očigledno je da su mutne radnje u pitanju kao i sve što se dešava u ovoj zemlji, sve je u rukama grupe moćnika. Mene zanima šta kažu građani, da li oni žele litijum. Ja ovde ne želim rudnik, znam šta znači imati rudnik pored grada, video sam to, ne moramo ići u Boliviju ili Peru, već znam kako to izgleda", rekao je reditelj Zoran Đorđević koji živi u Brazilu.
 
On je okupljenim građanima rekao da iako živi u Brazilu nije želeo da proda svoju dedovinu.
 
"Nikada nisam želeo da sve moje što imam u ovom gradu rasprodam, zato sam ovde da se borim sa vama. Neću da prodam ono što su pravile moje dede, želim da zauvek ostane ovde. Svako treba o tome da razmišlja, to je jedini motiv da se pokrenemo. Nema politike, nema ideologije zaboravite to. Moramo delovati svi zajedno da odbranimo naš grad. Ako odbranimo grad odbranićemo i državu, nećemo valjda postati kanta za smeće", poručio je Đorđević.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Sofija Janevska kaže da su mladi upoznati sa svim posledicama izgradnje rudnika i da su daleko od toga da su nezainteresovani.
Zoran Đorđević je okupljene pozvao u protestnu šetnju kako bi, kako je naveo, poslali poruku valjevskom vladiki.
 
"Želim da znam na koga možemo da računamo. Da li je vladika sa nama? Idemo svi do hrama da ga pitamo", rekao je okupljenima Đorđević.
 
  • Ti Milovane

    23.07.2024 17:06
    Bote
    Ne znaš da brojiš
    Vrati se u prvi razred
  • @ssss

    23.07.2024 16:32
    @Toni
    Tvoj komentar je prihvatljiv...al'u zemljama gde mladi ljudi žele da žive na selu i bave se poljoprivredom.Naši mladi beže u gradove...selo i zemljište ih uopšte ne zanima.Ovo starije generacije ok.održavaće...kada oni ne budu...teško,teško će mladi hteti da nastave život na selu.Mlade danas zanima lagodan život,letovanje,zimovanje,grejanje uz radijator,dobra kola,dobar telefon,devojke,njima trebaju kozmetički tretmani,pedikir,manikir,šminker. ...takvi na njivu neće i baš ih briga dali će biti rudnik ili posejano žito ili kukuruz ili neka druga kultura,ili ništa!
  • Ejjjjjjjj

    23.07.2024 14:22
    Ejjjjjjj
    Behu li oni dezerteri sa fronta...branitelji Otadžbine i naše Srbije baš iz Valjeva.Zavucite se u

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

VIDEO: Blokirani prelazi ka Kosovu

Predsednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Radomir Raša Rojević saopštio je da je večeras u 18.30 časova počela blokada četri administrativna prelaza prema Kosovu i Metohiji.

Gujon uputio protestno pismo turskoj televiziji

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon reagovao je protestnim pismom upućenim glavnom uredniku turske nacionalne televizije (TRT) zbog najave emitovanja serije o Naseru Oriću.