Vučević: Građani će sigurno podržati razvoj države - u Loznici, zapadnoj Srbiji ili celoj zemlji

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je govoreći o litijumu da se ova ruda neće iskopavati ako se ne budu dobile garancije struke.
Vučević: Građani će sigurno podržati razvoj države - u Loznici, zapadnoj Srbiji ili celoj zemlji
Foto: 021.rs
"Ovde žive naši roditelji i naša deca, niko nije zlurad da radi nešto na štetu države", poručio je Vučević.
 
Kako je rekao, očekuje da u Skupštini bude usvojena Deklaracija o zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, ali ne konsenzusom.
Kada je reč o litijumu, Vučević je rekao da se ništa neće raditi dok se ne dobiju garancije od struke.
 
"Ništa se neće raditi dok se ne dobiju garancije od struke - domaće, evropske, svetske, da nije ugroženo zdravlje ljudi i životna sredina. Tačka. Ništa se neće raditi. Ne postoji ni jedna dozvola u ovom trenutku da se radi rudarenje", istakao je on.
Rekao je i da "niko nije lud da radi bilo šta protiv sopstvene države i sopstvenih građana".
 
"Niko nije blesav, lud, zlonameran, zlurad da radi protiv svoje države. Pa mi živimo u ovoj državi. Dišemo isti vazduh, pijemo istu vodu. Žive nam ovde i roditelji i deca. Nemamo rezervne položaje, nemamo druge države. Niko neće raditi ništa protiv sopstvene države", rekao je Vučević.
 
Navodi i da treba da iskoristimo potencijale koje imamo da se razvijamo, da budemo snažni, da iz toga imamo više para da ulažemo u infrastrukturu, u životni standard, u zdravstvo, vojsku, sport, kulturu.
Vučević je dodao da je siguran da bi građani Srbije podržali njen razvoj, bilo da se radi o Loznici, zapadnoj Srbiji ili celoj zemlji.
 
"Od nastanka srpske srednjevekovne države do danas, rudarstvo je neotuđivi i neodvojivi deo razvoja naše države. Od srednjeg veka do danas. Hajde da zajednički odlučimo da li je to dobro za Srbiju ili nije. Ja verujem da je dobro", rekao je predsednik Vlade Srbije.
  • Vanjka

    31.07.2024 08:23
    Iz prve ruke
    Novosađanka sam i žvim u NS. Suprug mi je iz Lozničkog kraja. Svaki vikend idemo tamo, imamo plastenik 5x13m. Taj plastenik kompletno snabdeva potrebe naše i još dve porodice za povrćem na godišnjem nivou, uključujući i zimnicu. A mi smo samo povrtari amateri i isplati se...
    Pametnom dosta. Ne treba mi Rio Tinto, dobro se snalazim i sa crnom zemljom i zelenom Drinom.
  • Праведник

    31.07.2024 07:48
    Срамно!
    Са таквим начином вођења нисте дорасли ни да будете члан месне заједнице а камоли оно за чега вас делегираше..
  • Robija

    30.07.2024 11:36
    Hapsi milicijo
    Narod ce podrzati napredak u kom milicija konacno hapsi politicare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.