Vučić o protestima: Milijarde evra iz inostranstva protiv mene, pokrenuta mašinerija laži

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom gostovanja na TV Pink pričao o mnogim temama, između čega su i rudarenje litijuma, protesti i slično.
Vučić je tokom gostovanja izjavio da su "milijarde evra iz inostranstva uložene protiv njega".
 
"Mnogo novca spolja, milijarde su uložene protiv mene. U ovaj medijski sektor njihov, milijarde evra su uložene, sa samo jednim ciljem. Do sada nisu uspeli. Da li će uspeti, to ćemo da vidimo", rekao je Vučić za televiziju Pink.
Prema njegovim rečima, kada je u pitanju najava iskopavanja litijuma i projekat "Jadar" - pokrenuta je "mašinerija laži".
 
"Pogledajte kako jedna laž drugu sustiže. Od toga na koliko stepeni ključa sumporna kiselina, da li je površinski ili podzemni rudnik", rekao je Vučić i ponovio da će se tek o rudniku razgovarati u naredne dve godine.
Dodao je i da će ići "u kakvo god mu selo padne na pamet" u Podrinju.
 
"Pitaju ljudi hoćemo li mi od toga da imamo i hoćemo li da budemo zdravi, jer su nas ovi preplašili. Ja kažem da ne znam i da ćemo videti. Nećemo da radimo ako neko neće da bude zdrav", dodao je Vučić.
 
Naveo je da tek treba da sedne sa predstavnicima kompanije "Rio Tinto", pa da vidi da li oni "varaju ili ne varaju".
 
Ocenio je i da su predstavnici opozicije litijum nekada predstavljali kao "šansu veka", a sada kao "smak sveta".
 
"Isti ljudi. Isti taj Đilas je govorio o šansi veka, a sada će biti smak sveta. I na stranu što su ih rasturili naučnici, stručnjaci, koji se razumeju. Devedeset odsto njih im govori da ne obmanjuju narod - baš ih briga, nastaviće", rekao je Vučić, demantujući navode da će se kopati litijum u Vranju i Kraljevu.
 
Govoreći o protestima protiv iskopavanja litijuma, kazao je da je na vlasti 12 godina, a da su različite demonstracije trajale "bar pet godina".
 
"Gotovo su stalno bile, nikada se niko sa tolikim brojem protesta i demonstracija nije suočio. Nikada nismo nikome zabranili da šeta, da nešto kaže, nismo branili ni da upadaju u državne organe i institucije, samo smo morali da ih izbacujemo kada bi krenuli da uništavaju", kazao je on.
 
Prema njegovim rečima, demonstrante nisu dirali ni kada su blokirali puteve, međunarodne saobraćajnice, vozove i pruge.
 
"Onda bismo ih mirno zamolili da odu odatle, mirno sklonili, da bismo mogli da obezbedimo normalan život i ustavom zagarantovanu slobodu kretanja za naše građane", rekao je Vučić.
"Skrozza nije rekla da bi me trebalo ubiti"
 
Vučić se osvrnuo i na izjave novinarke FoNeta Tamare Skrozze, navodeći da ona nije rekla da bi ga trebalo ubiti, ali da je "svako mogao da razume šta je rekla, iako to nije direktno rekla".
 
Kako je dodao, on lično nije reagovao na te izjave, ali je reagovala predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, nakon čega je krenula "opšta i organizovana hajka i na Anu Brnabić i na njega".
 
"Oni su odmah to iskoristili da kažu da su oni ugroženi... I šta god im se desi, krivi su Vučić i Brnabić, a ja ništa nisam ni rekao, nisam ni odgovorio. Sve, apsolutno sve je naopačke okrenuto, sve je izvrnuto, mogu da lažu koliko god hoće", ocenio je Vučić.
 
Dodao je da su u odbranu Skrozze stali i predstavnici Delegacije EU u Srbiji, nakon čega je upitao "šta oni u stvari rade u Srbiji".
 
"Koga vi obmanjujete više? Koga lažete više? Koga lažete sa tim da predstavnici vašeg diplomatskog kora dolaze na demonstracije neke, a da su se naši pojavili na bilo kakvim demonstracijama u vašim zemljama, bili bi uhapšeni odmah. Sve je naopačke okrenuto", naveo je Vučić.
  • Timotije

    30.08.2024 10:45
    Al' ga ovaj masti.
  • ttc

    30.08.2024 09:07
    Opet projektuje. U prevodu, uzo je pare opet od nas da placa farme botova i medijsku kampanju. Taj laze i kad se pogleda u ogledalo.
  • Mojsije

    30.08.2024 08:15
    Ju ju
    Ovaj toliko laze da vise ni sam ne veruje u to sto govori. On je nekoga zamolio, pustio je demostracije, itd itd. A sta je bilo posle? Privodjenja i ostalo. Idi covece vise. Ni tvoji pajtosi ti vise ne veruju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija