FOTO Požari i dalje bukte širom Srbije: Najveći kod Pirota, Prokuplja, Požarevca i Bajine Bašte

Najveći požari u Srbiji trenutno su aktivni na teritorijama Pirota, Prokuplja, Požarevca, kao i u okolini Bajine Bašte.
Kako navodi MUP u saopštenju, u poslednja 24 časa su vatrogasci reagovali zbog 123 požara, od čega je 118 na otvorenom.
 
Na teritoriji Pirota su tokom noći vatrogasci štitili od požara selo u regionu planine Vidlič.
"Tokom današnjeg dana, situacija je znatno bolja, a požar se gasi na četiri rejona: selo Smilovci kod Dimitrovgrada, selo Basara, Visočka Ržana-Vzganica i Krupac kod Pirota", navode oni.
 
Opožarena je površina od oko 2.500 hektara.
Na teritoriji Prokuplja - Žitorađe, pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje su angažovani na gašenju požara koji je sada već slabijeg intenziteta na površini od oko 200 hektara, gde gori suva trava i nisko rastinje obraslo žbunjem, kao i delovi bukove šume.
 
U drugom požaru, na dva kraka prema potezu Đula i Žagubica, trenutno nema otvorenog plamena i vatrogasne snage dežuraju.
 
  
Foto: MUP
 
Aktivni su požari ka Beljanici i Suvom Dolu i sve raspoložive snage su tokom dana raspoređene na toj lokaciji, među kojima je i helikopterska jedinica. Ukupna požarom zahvaćena površina je oko 1.200 hektara.
Na teritoriji Borskog upravnog okruga su požari većinom ili lokalizovani ili ugašeni, sem u ataru kod sela Luka, na planini Stol, gde godi 10 hektara makije i niskog rastinja.
 
Na lokaciji Banjska stena kod Bajine Bašte je požarom zahvaćeno oko 60 hektara i intenzivno se radi na opkoljavanju oboda požara na izuzetno nepristupačnom terenu.
  • po tom pitanju

    28.08.2024 18:57
    samo jedno pitanje za
    julina i koferčeta: šta radi odnosno NE radi ruski takozvani humanitarni centar u Nišu??? Zar nije rečeno kad su protiivustavno tamo instalirani da će i kao požare gasiti? Neko ili ne radi ili laže ili špijunira. Šta bi to moglo biti pitam se...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija