Vučenić: Pitam se da li su propitivali Makrona o Srebrenici i litijumu kao što su Severinu

Autorka i voditeljka emisije "Iza vesti" na N1 rekla je da je granična policija propitivala jednu pevačicu o Srebrenici i litijumu, a pita se da li su o tome propitivali Emanuela Makrona.
"Granična policija propitivala je jednu pevačicu o Srebrenici i litijumu, a pitam se da li su o tome propitivali Emanuela Makrona, čija je zemlja sponzor Rezolucije o Srebrenici, zemlje koja je predlagač francusko-nemačkog plana", izjavila je Danica Vučenić, novinarka, autorka i voditeljka emisije "Iza vesti" na N1.
 
U poseti Srbiji je predsednik Francuske Emanuel Makron. On je u sredu u Beogradu izjavio, između ostalog, da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji.
"Nisam sigurna da će posledice kupovine francuskih aviona 'rafal' biti strateški zaokret Srbije ka EU. Odnosno da će to što će naši vojni piloti biti u 'migu' ili 'rafalu' nešto promeniti u našem unutrašnje-političkom društvenom, demokratskom ili bolje rečeno nedemokratskom životu", kaže Vučenić, a piše N1.
 
Prema njenim rečima, teza da je Srbiji mesto u EU nije ispunjeno nekim sadržajem, ali da je retorički bilo važno da se to izgovori.
"Imajući u vidu da je Makronov prijatelj Vučić na vlasti bezmalo 12 godina i da je za to vreme Srbija imala prilike da pokaže da joj je mesto u EU, da na unutrašnjem planu uredi državu na način kako je Makron opisao Francusku, gde su razdvojene izvršna, sudska i zakonodavna vlast, da njega ne zanima ko ulazi a ko izlazi iz Francuske, jer za to postoje nezavisne institucije", navela je Vučenić.
 
Makron je o evropskom putu Srbije, dodaje, govorio pred čovekom "koji se bavi ulaskom pevačice u zemlju, koju je patrola granične policije propitivala o litijumu i Srebrenici", i podsetila da je i predsednica Skupštine Srbije rekla da je policiju to zanimalo.
 
"Nisam sigurna da sa takvim izgledom, ta rečenica 'Srbija u EU' ima ikakvog smisla", zaključila je Vučenić.
 
Autorka emisije "Iza vesti" o poseti Makrona kaže da je dobra da se desila.
 
"Poseta nije loša, nije loše da se razmena roba i usluga povećala, ali nisam sigurna da će narativ tabloida 'CIA ruši Vučića' kad stignu rafali biti 'FSB ruši Vučića'", naglasila je Vučenić.
 
Na pitanje da li za francuskog predsednika nije tema da se u Srbiji uspostave demokratske vrednosti, već 'rafali' i litijum, Vučenić kaže:
 
"Ali i za Vučića je to tema. Makron kaže – Srbiji je mesto u EU, a Vučić kaže – mene nije sramota sto je Srbija donela odluku da sarađuje s Rusijom, nas zanima veštačka inteligencija, IT sektor, leteći automobili. On se sam ponaša kao trgovac. Mera Vučića za ulazak u EU je kupovina 'rafala'".
 
Podseća i da su francuske službe bezbednosti, zajedno sa CIA, optužene da rade na rušenju ovdašnje vlasti.
 
"Makron je došao da kaže da je Srbiji mesto u EU, zemlji čija je policija pohapsila 60 aktivista čija imena i ne znamo, jer se protive iskopavanju litijuma. Ako je takvoj zemlji mesto u EU, onda svaka čast Evropskoj uniji", ocenila je Vučenić.
O tome da li je posle decembarskih izbora prošle godine kada je delovalo da je Vučić izgubio podršku Zapada, on sad opet stekao, Danica Vučenić kaže da je on nikad nije ni gubio.
 
"Vučić nikad nije izgubio tu podršku, on je njima adresa, za dogovore, političke i ekonomske… Ne bih rekla da je on izgubio tu podršku, on je počeo da je gubi posle izborne krađe, ali opozicija sem što je uspela da animira međunarodnu zajednicu, suštinski je doprla samo do rezolucije Evropskog parlamenta", rekla je.
  • Milovan

    31.08.2024 12:17
    Gospođa može da bude ne samo najbolji student ikada,to ne može da opravda njene stavove i neskrivenim mržnju prema zemlji u kojoj živi i radi.I to nije samo sloboda mišljenja to je ne skrivena mržnja,
  • Mir, stabilnost

    31.08.2024 11:39
    Vucic
    BGD 011
    30.08.2024 • 17:29
    @ Dvorjanine,BGD 011
    30.08.2024 • 17:29
    @ Dvorjanine,BGD 011
    30.08.2024 • 17:29
    @ Dvorjanine,@ treba reci posteno da je Taci bio u drugom redu, treci s njegove desne strane a to nije isto sta i prvi red u kojem je bila Kolinda Grabar Kitarovic i to sa svojim suprugom na zadnje dvije stolice. To je prvi red i gosti prvog reda. Taci je bio gost drugog reda a Sasa Vucic gost treceg reda, di vam je i mjesto. Lp.
  • MaryPoppins

    31.08.2024 00:32
    Gospodja Danica Vucenic je diplomirala na fakultetu Politickih Nauka u Beogradu kao najbolji student generacije sa prosekom 10,00 i jedan je od najobrazovanijih i najstrucnijih novinara sa teitorije bivse Jugoslavije i Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija