Optužnica za ubistvo male Danke Ilić bazirana na priznanjima, bez materijalnih dokaza

Optužnica za ubistvo male Danke Ilić bazirana je samo na priznanjima jer nema ni jednog materijalnog dokaza kojim bi se okrivljeni povezali sa delom koje im se stavlja na teret.
Optužnica za ubistvo male Danke Ilić bazirana na priznanjima, bez materijalnih dokaza
Foto: MUP
To je objavio list Danas uz napomenu da ni jedan biološki trag devojčice nije pronađen.
 
Više javno tužilaštvo tereti radnike "Vodovoda" S. J. i D. D. za teško ubistvo, dok je otac od D. D. okrivljen za neprijavljivanje krivičnog dela i pomoć izvršiocu.
Kako list navodi, optužnica se praktično temelji na dve stvari: priznanjima oba osumnjičena za ubistvo deteta - data u policiji - od kojih je jedan priznanje potvrdio i u tužilaštvu, dok se drugi branio ćutanjem.
Takođe i na analizama i veštačenjem kretanja službenog automobila "Vodovoda" Bor "fiat panda" kojim su osumnjičeni upravljali i kojim su, prema navodima optužnice, udarili devojčicu.
 
Ovo veštačenje i analizu je radilo Ministarstvo unutrašnjih poslova i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada na osnovu prikupljenih video zapisa sa sigurnosnih kamera kao i na osnovu očitavanja GPS-a, koji je vozilo posedovalo.
  • BGD 011

    08.10.2024 11:24
    U Srbiji je sve moguce
    "Ko bi znao sta se iza brda valja"? U svakom slucaju vlast i drzava su umesani u slucaj! Podignuta je optuznica protiv ove dvojice koji su priznali a potom negirali zlocin, a dokaza nema! A sta je bilo sa onima u policijskoj stanici u Boru koji su ubili pritvorenika? Forenzika i analize su potvrdile da je smrt nastupila nasilnim putem! Ko ga je, i zasto ubio? Mozda da ne iznese istinu o slucaju Danke Ilic!
  • Štrbac

    08.10.2024 11:15
    Biljana
    Nema frke, izglasaće zakon da je zakonito iznuđivati iskaz batinama. Ozakoniće da to bude retroaktivno
  • Realista

    08.10.2024 10:07
    @Н 08.10.2024 • 09:33
    Da, u svakoj normalnoj državi od ovog slučaja bi posledica bila ogromna odšteta policije isplaćena uhapšenima. Ali, srbija nije ni normalna a ni država... tako da ovde ne važe standardna pravila igre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija