Šapićeva ljuta borba protiv komunista i komunizma: Dobija ospice kad pomisli na Tita, boljševike...

Borba protiv komunizma Aleksandra Šapića zvanično traje već više od pola godine, odnosno, od kraja februara ove godine.
Šapićeva ljuta borba protiv komunista i komunizma: Dobija ospice kad pomisli na Tita, boljševike...
Foto: Beta (Milan Obradović)
Gradonačelnik Beograda je za nešto više od šest meseci vodio bitku protiv svih znamenitih komunista koji su već više decenija pokojni, piše Danas.
 
Najzapaženiji je svakako bio Šapićev napor da se iz Kuće cveća izmesti grob Josipa Broza Tita u Kumovrec, koji je podelio mišljenja funkcionera vladajuće koalicije, a zvanično je prekinut kada je Aleksandar Vučić rekao da do izmeštanja sigurno neće doći.
U istom periodu aktuelni gradonačelnik Beograda je planirao i da zatvori Muzej Jugoslavije i da ga pretvori u "muzej srpske istorije", potpuno ignorišući činjenicu da je i Jugoslavija deo naše istorije.
 
Ipak, svoju borbu protiv komunizma i komunista Šapić je započeo krajem februara kada je srušio fontanu na Trgu Nikole Pašića, koji se prethodno zvao Trg Marksa i Engelsa, uz reči da je srećan što simbol grada nije više fontana koja se nalazila na trgu "koji je ime dobio po tvorcima komunističke ideologije".
Dakle, on fontani vraća "izvorni izgled", pretkomunistički.
 
"Fontana će biti onakva kakva je bila kada je prvobitno rađen Trg Nikole Pašića ili tada kako se već zvao... Marksa i Engelsa... Samo ne znam kada je dobijeno to ime. Fontana će izgledati tako kako je izgledala od 1953. do 1985. Vraćamo joj izvorni izgled", rekao je tada on.
 
Gradonačelnik je tada takođe izjavio da on dobije ospice na pomisao o Marksu, Engelsu, Titu, komunizmu i boljševizmu, očigledno na pomisao Jugoslavije, koje se on, na neki način, gadi, jer je to "upropastilo srpski narod od Drugog svetskog rata naovamo, piše dalje Danas.
 
Nikakav problem mu nije da pristalice komunizma, u neku ruku i jugonostalgičare, naziva "svakakvim izrodom", ali i da pokreće ovu temu na događajima gde joj nije mesto.
 
Tako je na ovogodišnjem obeležavanju "Oluje" nakon polaganja venaca na Spomenik srpskim žrtvama stradalima u ratovima od 1991. do 2000. godine na prostoru bivše Jugoslavije u Tašmajdanskom parku rekao kako buduće generacije treba da budu učeni "pravoj istoriji", šta god to značilo. Ponovo je morao da iskaže svoju prekomernu mržnju prema komunizmu, pa je ljudima poručio da na taj dan treba da tugujemo u tišini i da završimo sa "prokletim komunizmom".
 
Pored Tita, Šapić bi voleo da izmesti i Grobnicu narodnih heroja na Kalemegdanu, koja je godinama vandalizovana od strane desničarskih grupa, isključivo zbog toga što su u njoj sahranjeni narodni heroji Jugoslavije - Ivo Lola Ribar, Ivan Milutinović, Moša Pijade i predratni komunista Đuro Đaković.
Uz izmeštanje Titovog groba najavio je i podizanje spomenika Dragoljubu Draži Mihailoviću i to ni manje ni više nego na Terazijama. Istakao je da je to važno zbog pomirenja srpskog naroda.
 
Skoro je najavio i da će vozila gradskog prevoza u Beogradu, koja su mlađa od dve godine, ubuduće biti "nemanjićke" plave boje, umesto soc-crvene, "koja nas je podsećala na kioske sa viršlama i jogurtom".
 
Ceo Danasov tekst o Šapićevoj borbi protiv komunizma i komunista čitajte OVDE.
  • Dule

    10.10.2024 13:39
    Dule
    Hrani psa da te ujede!
  • Ugh

    10.10.2024 13:35
    Cetnik-amater je malo nervozan?
  • Novosadjanin

    10.10.2024 13:33
    Ne volim Sapica nikako al ne znam sta vas toliko boli kad se nesto kaze za komuniste?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija