Šapić pravi probleme svima: SPS se javno kaje što mu je dao podršku, u SNS nezadovoljni

Socijalistička partija Srbije kaje se zbog odluke da podrži kandidata SNS Aleksandra Šapića za gradonačelnika Beograda.
Šapić pravi probleme svima: SPS se javno kaje što mu je dao podršku, u SNS nezadovoljni
Foto: 021.rs
Ovo je rekla šefica poslaničkog kluba SPS Snežana Paunović na sednici Skupštine Srbije, a zatim su u izjavama za Nova.rs to potvrdili i bivši ministar prosvete Branko Ružić, ministar Novica Tončev i član Predsedništva ove stranke Predrag Marković. 
 
Međutim, ova priča može imati mnogo šire dimenzije, jer je pod velikim znakom pitanja da li bi SPS sa ovakvim stavom izašao "na svoju ruku" ili je instrukcija došla iz samog SNS - čitaj od Aleksandra Vučića.
Potpredsednica Skupštine i šefica poslaničkog kluba Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović govorila je na sednici parlamenta, na kojoj se raspravlja o predlogu opozicije da se zabrani iskopavanja litijuma. 
 
Prethodno je bilo reči o profesoru Ratku Ristiću i njegovim stavovima u vezi štetnosti litijuma. Paunović je ovom prilikom slučajno ili ne, spomenula gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.
U jednom trenutku je rekla da se kaje zbog podrške Šapiću.
 
"Da vam kažem nešto pošteno, ja se duboko kajem zbog podrške kandidatu za gradonačelnika kog smo izabrali", poručila je Paunović.
 
Potpredsednik Glavnog odbora SPS i bivši ministar prosvete Branko Ružić u izjavi za Novu kaže da je ovo partijski stav.
 
"Snežana Paunović, kao prva među jednakima u poslaničkoj grupi SPS, svakako je vlasna da iznese stav partije. Na takav način sam i shvatio iznešeno, a nikako kao lični stav. SPS je ozbiljna, dugovečna partija, bazirana između ostalog i na baštinjenju vrednosti antifašizma i najljući protivnik dekadencije i revizije istorije. Pretpostavljam da je partijski stav iznet spram ovog ideološkog principa, koji i ja svesrdno poštujem", rekao je Ružić.
 
Ministar Novica Tončev kaže da je Šapić mnogo ranije izgubio njegovu podršku, jer mu je za vreme njegovog mandata srušena legalno izgrađena kuća.
Nova.rs danas piše da "bukti" novi sukob u Srpskoj naprednoj stranci, te da se u nemilosti naprednjaka nalazi sam Šapić, te i da se pominje povratak bivšeg gradonačelnika i sadašnjeg ministra Siniše Malog.
 
Portal kritički nastrojen prema vlasti piše da naprednjaci Šapiću zameraju nenamensko trošenje novca i sve veće zaduživanje. Zamera mu se i velika autonomnost, a ukazuje se i na to da ne hvali dovoljno predsednika Vučića. 
 
Opširnije čitajte na OVOM LINKU.
  • Nikola

    11.10.2024 18:21
    *
    Vi iz SPS treba da prihvatite stvarnost. Vi igrate kako AV naredi. Zahvalite Dačiću na tome.
  • Miki

    11.10.2024 16:22
    Gradonacelnik
    Pa sto ga ne smene? Sta je tu tesko?
  • Sova

    11.10.2024 15:02
    Sve sam retard
    Svi kandidati su im loši za sve funkcije, ali ovaj nema kvaliteta ni za njihov sistem vrednosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija