Voša posle penala završila evropsku priču

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u Ligu konferencija pošto su 3. kolu kvalifikacija u dvomeču sa Mariborom eliminisani posle penal serije.
Voša posle penala završila evropsku priču
Foto: FK Vojvodina
Vojvodina je u revanšu odigranom u Bačkoj Topoli trijumfovala sa 1:0, a strelac jedinog gola tokom regularnog dela susreta bio je Đorđe Crnomarković u 26. minutu.
 
Pošto je u prvom duelu slavio Maribor sa 2:1, igrali su se produžeci u kojima nije bilo golova.
 
U penal seriji neprecizni su bili Lazar Nikolić i Mihailo Ivanović za crveno-bele, a Slovenci bez promašaja.

Mariborčani su sigurnije otvorili utakmicu, imali dobru šans, ali je potom Vojvodina uzvratila. Najpre je Savićević pogodio prečku, a potom je uspela da povede iz prekida. Slobodan udarac, iskosa sa leve strane, izveo je Nikolić, na ivici peterca loptu je glavom dočekao Crnomarković i smestio je u mrežu. 

Drugo poluvreme započelo je šansom Maribora, ali su se kasnije ređale prilike Vojvodine, a uvek je u gol prilici bio Ivanović. On je propustio i šansu utakmice u poslednjem minutu susreta kada nije uspeo da kontroliše loptu u poziciji koja se na maši. 


Drugi put u istoriji Vojvodina je penalima rešavala svoj evropski status. Prvi put 1997. godine protiv Vikinga iz norveškog Stavangera u Novom Sadu je bilo 2:0 za goste, a u revanšu 2:0 za Vojvodinu. Penalima su Norvežani prošli dalje. Istorija se ponovila i posle 27 godina: boljim izvođenjem penala dalje ide Maribor.

Slovenci će u plej-ofu igrati protiv Đurgardena.

  • Lovac

    17.08.2024 10:50
    5 godina
    Izjavi trener Vojvodine iz Bačke Topole da bi voleo da ostane trener Voše narednih 5 godina, ajde nemoj, lepo zapali ti i taj što te je doveo pa pravac za Beograd ili recimo Bor.
  • Parizer republika

    16.08.2024 14:35
    Poraz
    I kada gubis, pesma nece stati, vole te tvoji verni navijaci.
  • Liga

    16.08.2024 08:03
    RS
    Što se ložite?
    Vojvodina je uvek, ali uvek , bilo provincijski klub, uz dva-tri izleta u 100 i kusur godina. Druga liga Zapad je bio realna stvar za ovaj klub, a sada kada je Novi Sad postao Nova Banjaluka, liga Rep.Srpske je pravo takmičenje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras na "TSC areni" od ekipe Napretka rezultatom 1:2 u šestom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.