"Nameštanje" na Satelitu: Bratić odgovorio Tešoviću, poručio mu da bira televiziju za duel

Nakon oglašavanja trenera RFK Novi Sad Darka Tešovića povodom navodnog pokušaja nameštanja utakmice između Mladosti sa Satelita i "kanarinaca", prozivke se nastavljaju.
"Nameštanje" na Satelitu: Bratić odgovorio Tešoviću, poručio mu da bira televiziju za duel
Foto: Screenshot (YouTube/FK Borac Banja Luka)
Dok se čeka odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije o pokušaju nameštanja utakmice prošlosezonskog poslednjeg kola Prve lige Srbije, nastavlja se prepucavanje.
 
Medijima je u ponedeljak stiglo saopštenje Darka Tešovića, u kojem je kao organizatore hajke na njega označio predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Mirka Poledicu, bivšeg fudbalera Novog Sada Zorana Rakića i bivšeg trenera "kanarinaca" Vidaka Bratića.
Tešović je ih tom prilikom pozvao da se javno suoče u televizijskom duelu.
 
"Da sve ono što su danima govorili i pisali kažu meni u lice, a isto tako da i meni ostave prostora za nekoliko pitanja svakom od njih. Pa neka onda javnost sudi ko je lopov i prevarant", rekao je Tešović.
Sada se oglasio Vidak Bratić, koji Tešoviću poručuje da prihvata TV duel. 
 
"Sve sam dao fudbalu i on meni, od blagodeti najpopularnijeg sporta živim i danas... Bogu hvala, stekao sam mnogo prijatelja i svi danas znaju ko je Vidak Bratić. I neka kažu ko sam, nije potrebno da moje ime i prezime pominje neki Darko Tešović", odgovara Bratić treneru Novog Sada, prenosi Sport klub.
 
Bratić dodaje da nije bio akter nečasnih radnji, da nije gledao spornu utakmicu, niti je znao rezultat.
 
"Ne znam, zato, odakle pravo nekome da me uopšte spominje na tu temu. Pročitao sam pažljivo i poslednja obraćanja, verujem u državne organe i Fudbalski savez Srbije. Uostalom, danas je 21. vek i lako je veštačenjem utvrditi i dokazati čiji glasovi se čuju u svlačionici", naveo je Bratić.
 
Još jedan od prozvanih u Tešovićevom obraćanju, Mirko Poledica, takođe je prihvatio TV duel.
 
Podsetimo, Tešović u svom reagovanju navodi da je snimak koji se pojavio u medijima delom montiran, ali i da se iz tog snimka čuje da on ni u kom trenutku nije učestvovao u pokušaju nameštanja.
Afera sa nameštanjem utakmice prošlosezonskog plej-auta između Mladosti i Novog Sada, koja se završila 2:0 u korist tima sa Detelinare, traje više od mesec dana. Najpre je Sport klub objavio transkript razgovora iz svlačionice, da bi potom bio objavljen i snimak, a u javnosti je govorio Zoran Rakić.
 
Mladost je poslednjem kolu prošle sezone nastojala da se izbori za opstanak u Prvoj ligi Srbije. 
 
Prema optužbama, od igrača se na poluvremenu tražilo da prime dva gola, kako bi se obezbedio opstanak Mladosti u Prvoj ligi. Igrači su to odbili.
 
Meč je završen u korist Novog Sada, koji je ispao iz lige, dok je Mladost, zahvaljujući drugim utakmicama u poslednjem kolu, uspela da ostane u drugom rangu domaćeg fudbala.
  • KOLO TURE

    01.10.2024 16:32
    Čemu
    Duel kad smo sve čuli.
  • VladaN

    01.10.2024 16:30
    Ko su…
    .. ova dvojica?
  • Buda

    01.10.2024 16:00
    Kakav tv duel...jedini duel koji treba da imate je na sudu!!
    Sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.