LSV o skupu koji slavi "oslobođenje" Srebrenice: Ako se Grad ne ogradi, onda stoji iza provokacije

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine traži od policije i Grada da zabrane obeležavanje godišnjice "oslobođenja" Srebrenice u Novom Sadu.
LSV o skupu koji slavi "oslobođenje" Srebrenice: Ako se Grad ne ogradi, onda stoji iza provokacije
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju, na istoriju naroda ovih prostora je "bačena mrlja kada je u Srebrenici počinjen genocid".
 
"Nažalost, pojedinci koji očigledno imaju veze sa ovom vlašću pokušavaju da nas ubede da treba da se odreknemo svih vrednosti i načela naših predaka i da prihvatimo čin mržnje kao opravdan vid borbe", ističe LSV.
Oni navode kako se živi u ružičastoj stvarnosti u kojoj "nema odgovornosti, empatije, nego postoje samo lični interesi pojedinaca zbog kojih su oni spremni da manipulišu hiljadama mladih života".
 
Iz LSV smatraju da se zloupotrebljava zvanični grb "antifašističkog i slobodarskog grada Novog Sada" koji se nalazi na plakatu koji poziva na ovo obeležavanje.
Oni navode kako je plakat poziv na "fašističku manifestaciju virtuelne stvarnosti u kojoj se smrt hiljada nevinih ljudi smatra oslobođenjem," i da svako ko "ne pristaje na tu manipulaciju naziva se izdajnikom".
 
"Očekujemo da se Grad Novi Sad javno ogradi, te da novosadska policija zabrani održavanje ove 'manifestacije', inače ćemo smatrati da ova vlast, sada i javno, stoji iza ove nepojamne provokacije" kažu iz LSV.

Podsetimo, kako je 021.rs pisao, ovaj skup je prijavljen policijskoj upravi. Iz Grada su za 021.rs naveli da nisu dali odobrenje za korišćenje grba, ali nisu naveli da li osuđuju ovaj skup.

  • Steva

    10.07.2024 16:02
    Koga bre interesuje šta ovi misle o bilo čemu.
  • Паја

    10.07.2024 10:15
    Паја
    А ко би стајао,моја пок.Баба! Иза свега планираног стоји,СНС,СРС! Народ је тако изабрао,и нетреба га сажаљевати ни мало,јер онај Народ који продаје будућност својих потомака за новце,привилегије...ништа добро није заслужио!
  • zztop

    10.07.2024 10:13
    MIRDITA - novi sade, na SNS način ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti