Bravo: Zabraniti skup povodom "oslobođenja" Srebrenice zbog ruganja žrtvama

Građanski pokret Bravo osuđuje održavanje najavljenog skupa povodom "oslobođenja" Srebrenice i traži od policije da ne dozvoli njegovo održavanje.
Bravo: Zabraniti skup povodom "oslobođenja" Srebrenice zbog ruganja žrtvama
Foto: 021.rs

Ovaj pokret smatra da je događaj najavljen za 11. jul na Trgu slobode jasna provokacija i da predstavlja, ne samo ruganje srebreničkim žrtvama i njihovim porodicama, već i opasan pokušaj rehabilitacije ratnih zločina i njihovih počinilaca.

Bravo traži od nadležnih institucija da reaguju na ovakve i slične događaje.
"Pozivamo policijsku upravu da zabrani održavanje protivzakonitog skupa koji poziva i podstiče na nacionalnu i versku mržnju. Sramotno je i zabrinjavajuće što se gradske vlasti ne ograđuju od ovog događaja i što ne osuđuju zloupotrebu simbola Novog Sada u ovakvom kontekstu. Pored zabrane skupa, bilo bi dobro da se utvrdi pojedinačna odgovornost ljudi koji organizuju događaje ove vrste, izazivajući tako rizik od nasilja ili čak nasilje", navode u saopštenju.
 
Bravo smatra i da bi 11. jula trebalo da se iskaže poštovanje prema žrtvama i apeluje na sve građane i građanke Novog Sada da zajedno grade društvo koje poštuje sve žrtve i neguje mir i toleranciju.
Prethodno je ovaj skup osudio i Antifašistički front "23. oktobar", kao i Gradski odbori Pokreta slobodnih građana i Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani
 
Podsetimo, kako je 021.rs pisao, ovaj skup je prijavljen policijskoj upravi. Iz Grada su za 021.rs naveli da nisu dali odobrenje za korišćenje grba, ali nisu naveli da li osuđuju ovaj skup. 
  • zztop

    10.07.2024 19:19
    Mirdita Novi Sad na SNS način ...
  • lila

    10.07.2024 14:05
    Bravo
    Bravo za Bravo! Podrška!
  • Nadežda

    10.07.2024 12:12
    zrno razuma
    Glasovi razuma sve su tiši u ovoj zemlji, ima li ovaj narod neku granicu svesti i mortala da se protiv ovakvih stvari pobuni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti