Antifašisti pozivaju građane da sutra spreče okupljanje profašističkih organizacija na Trgu slobode

Antifašistički front 23. oktobar pozvao je danas građane da se sutra, 11. jula u 19 sati okupe na Trgu slobode u Novom Sadu i spreče najavljeno okupljanje profašističkih organizacija.
Antifašisti pozivaju građane da sutra spreče okupljanje profašističkih organizacija na Trgu slobode
Foto: 021.rs
"Pozivamo sve Novosađanke i Novosađane, koji se protive ideji slavljenja zločina i zločinaca, da se sutra, 11. jula u 19h okupimo na Trgu slobode i sprečimo grupu opskurnih fašističkih štetočina, koja sebe naziva Srpski soko (inicijali SS, zanimljiva koincidencija) da se izruguju žrtvama genocida na skupu ciničnog naziva ‘godišnjica oslobođenja Srebrenice’. Ne smemo dopustiti takvu sramotu u gradu koji se ponosi svojom slobodarskom i antifašističkom tradicijom", poručili su u pozivu.
Grupa Srpski soko (SS) za sutra u 19.15 pozvala je na obeležavanje "godišnjice oslobođenja grada Srebrenice" na Trgu slobode, na Međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici.
Pokret slobodnih građana, Pokret Bravo i Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvali su vlast da zabrani održavanje skupa kojim se veličaju ratni zločini koji su počinjeni u Srebrenici.
 
Bravo smatra da je događaj najavljen za 11. jul na Trgu slobode jasna provokacija i da predstavlja, ne samo ruganje srebreničkim žrtvama i njihovim porodicama, već i opasan pokušaj rehabilitacije ratnih zločina i njihovih počinilaca
 
Podsetimo, kako je 021.rs pisao, ovaj skup je prijavljen policijskoj upravi. Iz Grada su za 021.rs naveli da nisu dali odobrenje za korišćenje grba, ali nisu naveli da li osuđuju ovaj skup. 
Deklaracijom Ujedinjenih nacija o Srebrenici iz maja ove godine, 11. jul se obeležava kao Međunarodni dan sećanja na genocid u tom gradu u Bosni i Hercegovini.
 
Međunarodni sud pravde u Hagu doneo je 2007. godine presudu u kojoj se konstatuje da je u Srebrenici bivša Vojska Republike Srpske (VRS) počinila genocid u toj, do tada, zaštićenoj enklavi UN-a.
  • Miloš

    13.07.2024 11:23
    U Srebrenici...
    Nije bio genocid. E sad, to može vređati nekog ali zvati ga fašistom zbog toga...nije smešno.
  • KELT

    12.07.2024 23:24
    Opet?
    Opet ovi SKOJ-evci pozivaju na sukob? Zar se zagubilo Volterovo "Gospodo, mogu da se ne slažem sa vašim mišljenjem i rečima ali ću do kraja braniti vaše pravo da ga slobodno i javno iznesete"!
  • Lala

    11.07.2024 20:14
    Crnjak
    Djeno
    11.07.2024 • 13:03
    Skup
    Otkud nekima pravo da nazivaju ljude koji drugacinje misle fasitima i nacistima. Da li znaju sta znaci to sto pricaju. Svako ima pravo da kaze ono sto misli a ne kako se nekome svidja.

    Evo ja izjavljujem da je tzv r.srpska genocidna tvorevina,srbi su bili agresori u Hrvatskoj,Bosni i na kosovu...ti moras prihvatiti moje misljenje jer ja mislim da sam u pravu bez obzira da li se to tebi svidja ili ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".