Sremski Karlovci dobili novo rukovodstvo iz stare stranke: Predsednik opštine Dražen Đurđić

Za predsednika Opštine Sremski Karlovci izabran je član Srpske napredne stranke Dražen Đurđić.
Sremski Karlovci dobili novo rukovodstvo iz stare stranke: Predsednik opštine Dražen Đurđić
Foto: 021.rs
Đurđić je bio i nosilac liste "Aleksandar Vučić - Sremski Karlovci sutra".
 
Ovaj karlovački privrednik, vlasnik je vinarije "Đurđić", ali i građevinske firme "Inel-Ing Inženjering". Đurđić je vlasnik i registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.
Za njegovog zamenika, karlovački odbornici su postavili Vladislava Kristića koji je trenutno zaposlen u upravi u prijemnoj kancelariji ove opštine. Kristić je i zastupnik Sindikalne organizacije Opštinske i poreske uprave Sremski Karlovci. 
 
Na današnjoj konstitutivnoj sednici izabrani su i članovi Opštinskog veća.
 
Za oblast privrede i finansija brinuće Gordana Grabovac, za oblast turizma i investicija Živana Živanović, a za oblast kulture i obrazovanja Marko Dimić.
Filip Savić biće zadužen za oblast sporta, omladine i socijalne zaštite.
 
Doskorašnji predsednik Skupštine opštine, Boban Petković biće zadužen za oblast komunalne delatnosti, saobraćaja, građevinskog zemljišta i javnu svojinu. 
 
Na mesto predsednika Skupštine opštine dolazi naprednjak Miladin Kalinić koji je bio funkcioner i devedesetih godina.
 
Kalinić je zaposlen na Visokoj školi strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije u Sremskim Karlovcima od 2011. godine.
 
Diplomirao je 1976. godine, da bi master zvanje stekao 2007. godine. Bio je i predsednik upravnih odbora opštinske i republičke turističke organizacije, ali i pomoćnik sekretara za privredu. 
Za zamenika predsednika Skupštine opštine postavljen je član Socijalističke partije Srbije, Stefan Dimić.
 
Doskorašnji predsednik Opštine Aleksandar Saša Stojkečić nije dobio nijednu funkciju, što bi moglo da znači da ni njegove stranačke kolege nisu bile zadovoljne njegovim dosadašnjim radom. 
  • Šonet

    18.08.2024 22:57
    Lopov!
    Kada bi svi bili kao brat Drazen, porodični, pobožni,crkveni, daleko bi dogurali. Srećno Dražene i velika podrška.
  • Jovan

    04.08.2024 10:32
    RS
    Napokon da na mesto predsednika bude postavljen čovek koji je u braku, ima puno dece i kojem je stalo do pravih vrednosti. Nadam se da ce napredak i red uspostaviti u Karlovcima kao i u svojoj porodici. Srećno!
  • Pop

    29.07.2024 11:52
    Zasto se brate Drazene proda za slavu i novac?
    Mislis da ces funkcijom i novcem resiti mnoge probleme.
    Bogu se molis,a klanjas se i dodvoravas onima koji su te kupili.
    Sretno ti bilo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".