Gradonačelnik Novog Sada o vrućinama: Gradska preduzeća u pripravnosti, racionalno koristite vodu

Gradska preduzeća su i dalje u stanju pripravnosti, kako bi u slučaju potrebe brzo reagovala s obzirom na to da izraženi toplotni talas i dalje traje i da je RHMZ najavio samo neznatan pad temperature
Gradonačelnik Novog Sada o vrućinama: Gradska preduzeća u pripravnosti, racionalno koristite vodu
Foto: 021.rs
To je izjavio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
Kako se navodi u saopštenju Grada Novog Sada, gradonačelnik je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije, kao i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno- komunalnim preduzećima, resornim Gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama.
 
Zbog velikih vrućina, iz Grada Novog Sada pozivaju građane da poštuju savete stručnih službi, te da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, da se hidriraju, borave u klimatizovanim prostorima i da racionalno koriste vodu.
U organizaciji JKP "Vodovod i kanalizacija", cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na Trgu slobode, kod Futoške pijace, kod Najlon pijace i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand.
 
Iz Grada posebno apeluju na poslodavce da prilagode radno vreme aktuelnoj situaciji, da se poštuju sve mere predostrožnosti kada je reč o radu na otvorenom za vreme velikih vrućina, te da se maksimalno zaštite radnici.
  • Dragana

    17.07.2024 17:22
    Odakle nam da klimatizujemo?!
    Iz budžeta dobijam platu za svoj posten rad- 47.000 ovaj mesec, a topli obrok mi grad i drzava uzimaju. Cene do i nebesa, stedim struju, sve stedim...sa cim da klimatizujem?!!!
  • Zoki

    17.07.2024 13:36
    Komentar
    Koliko licemerstva da je to katastrofa.
  • veljaš

    17.07.2024 11:51
    Sirotinjo, štedi vodu da bogati imaju za bazene.Nije lepo da se ljudi muče po dva dana da napune bazenčinu ,dok vi halapljivo pijete mlaku česmovaču.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".