Bravo: Gde su autobusi sa klimama u javnom prevozu?

Građanski pokret Bravo zatražio je od lokalne vlasti da se preduzmu neophodne mere, kako bi se obezbedili adekvatni uslovi prevoza za građane Novog Sada, tj. da svi autobusi budu klimatizovani.
Bravo: Gde su autobusi sa klimama u javnom prevozu?
Foto: 021.rs
Oni u saopštenju navode da se putnici u gradskim autobusima suočavaju sa izuzetno neprijatnim uslovima usled nefunkcionalnih klima uređaja ili njihovog potpunog odsustva dok su temperature i preko 40 stepeni.
S obzirom na to da gradski prevoz predstavlja osnovni vid prevoza za mnoge Novosađane i Novosađanke, smatraju da je od ključne važnosti da svi autobusi budu opremljeni ispravnim klima uređajima.
"Neophodno je da se izvrši redovna kontrola i popravka klima uređaja u svim vozilima koja saobraćaju u okviru javnog prevoza. Svedoci smo da se putnici svakodnevno suočavaju sa ekstremno visokim temperaturama unutar autobusa, što može negativno uticati na njihovo zdravlje i opšte blagostanje. Pored toga, udobniji uslovi prevoza mogu doprineti povećanju korišćenja javnog prevoza, smanjenju zagađenja i gužvi u saobraćaju", navodi ovaj pokret. 
 
Oni zbog trenutne situacije predlažu da se preduzmu sledeći koraci, kao što su obezbeđivanje klima uređaja u svim autobusima koji saobraćaju na teritoriji Novog Sada, redovno održavanje i kontrola funkcionalnosti postojećih klima uređaja, kako bi se osigurala njihova ispravnost tokom čitave godine i informisanje građana o preduzetim merama i vremenskom okviru u kojem će se one realizovati.
  • Dušan

    21.07.2024 21:11
    Dno dna
    U autobusu je ko u pećnici i drndaviji su od paraplegičara. Mi smo realno krivi što trpimo ogavne SNS ljigavce na vlasti.
  • Gordana

    19.07.2024 20:37
    Nekada
    Je karta za bus koštala 20 dinara sada košta samo 100 dinara logično je da bus ima klima uređaj
  • NS

    19.07.2024 17:51
    @Kaurin
    Ni u automobilima nisu pa je imas i koristis!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".