SNS odgovara opoziciji zbog vode: "Naučna fantastika i uznemiravanje javnosti"

Srpska napredna stranka reagovala je nakon današnje konferencije opozicije posle podnošenja zahteva za hitnim zasedanjem Skupštine Novog Sada.
SNS odgovara opoziciji zbog vode: "Naučna fantastika i uznemiravanje javnosti"
Foto: Pixabay
U samom saopštenju SNS se nijednom nije osvrnuo na sam zahtev za vanrednim zasedanjem, već je izneo niz uvreda na račun opozicije, poručujući da "ne postoji granica besprizornosti i bezobrazluka za novosadsku opoziciju".
 
Kako saopštavaju iz vladajuće stranke, na konferenciji za novinare o kvalitetu vode u gradskom vodovodu "izneli su gomilu neistina, besmislica i kleveta, koje spadaju u domen naučne fantastike i krivičnog dela uznemiravanja javnosti". 
Vladajuća partija je navela da su pojedini političari iz sadašnje opozicije nameravali da prodaju "Vodovod". 
 
Oni su za laganje optužili Borislava Novakovića iz Narodnog pokreta Srbije, dok su Katarinu Bačulov iz "Budi heroj", inače doktorku, optužili za "zloupotrebu dece", jer je na konferenciji rekla da njene ćerke imaju stomačnih problema. 
"Sve što je o vodi opozicija rekla juče, danas, prethodnih dana, i što će govoriti ubuduće, predstavlja obmanu i prevaru. Ako su minimalne količine nematoda koje su pronađene u vodovodu toliko opasne, zašto onda Igor Pavličić nije podneo ostavku 2010. godine, kada je nalaz bio drastično lošiji? Zašto ostavku nije podneo direktor 'Vodovoda' Branko Bjelajac? Zašto Borisav Novaković tada nije držao konferenciju za novinare i tražio ostavke i smene? I zašto tada nije brinuo o zdravlju Novosađana?", poručuju u SNS-u.
 
Iako SNS navodi da su u vodovodu pronađene "minimalne količine nematoda", istina je da građani ne znaju o kojoj količini je reč, jer to niko zvanično nije saopštio. Institut za javno zdravlje Vojvodine je naveo da su utvrdili prisustvo nematoda, a nakon prvog saopštenja u utorak, više se nisu oglašavali.
 
SNS u saopštenju navodi da su od dolaska na vlast investirali 14 milijardi u razvoj vodovoda i kanalizacije, kao i da je izgrađeno 135 kilometara nove, a rekonstruisano 156 kilometara postojeće vodovodne mreže. 
 
"Izgrađena su dva nova rezervoara vode, dograđena je fabrika vode 'Štrand', urađena je regeneracija 37 bunara, sanirano 12 filterijskih polja i osam bunara. Pored toga, izgrađeno je 303,5 kilometara nove i rekonstruisano 16,9 kilometara postojeće kanalizacione mreže. Izgrađeno je 35 crpnih stanica i četiri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda", poručuju u SNS.
Podsetimo, opozicija je danas podnela zahteva da se u naredna 24 sata sazove vanredna sednica Skupštine Novog Sada zbog situacije u vezi sa vodom za piće. Osim toga, opozicija traži i ostavke nadležnih. 
 
Na konferenciji je od nadležnih zatražena da se građanima saopšti o kojoj vrsti nematoda je reč, u kojoj količini su prisutne i kako su dospele u pijaću vodu, kao i zbog čega ona odmah nije proglašena neispravnom za piće.
  • Sns hejter

    27.08.2024 20:45
    Koliko je samo ocigledno da sns botovi ostavljaju dislajkove na komentarima koji im se protive. Ne zavaravate nikoga.
  • Opozicionista

    24.08.2024 18:14
    Kad građani shvate da se opozicija bori za njih, a ne za "jeftine ručkove u skupštinskom restoranu", biće im bolje. Jer, svi mi smo mogli, a i dalje možemo da uđemo u SNS kao npr Siniša Mali, koji je bio najžući među žutima. Ali, nećemo, jer imamo čast. A vi samo verujte naprednjačkoj propagandi, pa će nestati i ovo malo opozicije...ja sam već ućutao u RL i već živim mirno.
  • Jarvis

    24.08.2024 17:31
    SNS ne zna šta zapravo znači "naučna fantastika".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti