Đurić o poseti Makrona: Ovo je poseban dan za Novi Sad

Gradonačelnik Milan Đurić ocenio je da je danas poseban dan za Novi Sad.
Đurić o poseti Makrona: Ovo je poseban dan za Novi Sad
Foto: 021.rs
Kako je naveo u objavi na Instagramu, poseta predsednika Francuske, Emanuela Makrona, još je "jedan korak u razvijanju vekovne francusko-srpske kulturne saradnje". 
"Srbija i Francuska, koje ove godine obeležavaju 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, nastavljaju da jačaju svoje veze kroz kulturnu razmenu", naveo je Đurić.
 
 
On je podsetio da je predsednik Francuske posetio Galeriju Matice srpske u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića.

Naveo je da se Makron upoznao sa bogatom istorijom Galerije, osnovane 1847. godine, kao i sa najvažnijim umetničkim delima u njenoj zbirci, u kojoj je izložena nacionalna umetnost Srbije od 18. do 20. veka.

  • Столе електричар

    30.08.2024 18:22
    Ово је једино за Ђурића посебан дан ,за грађане Новог Сада обичан дан ,а више пажње је било на уличним свирачима него на политичким трубачима,зато Милане не спомињи оне који нису учествовали у манифестацији Подгузна Мува ни јели ни пили са вама и французима вашим пријатељима
  • nije vise samo Milos

    30.08.2024 16:48
    sad je i Djuric Francuz, Vucevic Francuz, Alek Francuz

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.