Plazma "kriza" u Novom Sadu: Zbog čega u prodavnicama nema poznatog keksa?

Plazma keksa ima sve manje u novosadskim prodavnicama.
Plazma "kriza" u Novom Sadu: Zbog čega u prodavnicama nema poznatog keksa?
Foto: 021.rs
"Imate li Plazma keks? - Nemamo", situacija je koja može da vam se desi u prodavnicama.
 
U marketima u Novom Sadu sve je teže pronaći "Plazma keks". Zasad se ne oskudeva u mlevenoj "Plazmi" ili u nekoj od čokoladnih varijanti. 
Velikih pakovanja gotovo da i nema. Novinar 021.rs pronašao je samo jednu prodavnicu u centru grada u kojoj imaju pakovanje od 300 grama na stanju. 
 
Poznatog keksa, ako ga uopšte ima, ima ga uglavnom u pakovanju od 150 grama.
U sedam prodavnica koje je obišao novinar 021.rs, u samo dve je bilo obične "Plazme".
 
Sugrađanka je rekla za 021.rs da je imala sreće da je "ugrabila" kutiju Plazma keksa.
 
"Tu na Grbavici u marketu sam ugrabila poslednju Plazmu. Bila je jedina na polici", kaže zadovoljno.
 
  
 
Uzrok nestašice je požar koji je krajem juna izbio u fabrici u Požarevcu, što je smanjilo proizvodne kapacitete fabrike.
 
Iz Bambija kažu da su radovi na sanaciji i obnovi uveliko u toku i da rade na rešavanju obnovi oštećenih proizvodnih linija.
"Zbog štete uzrokovane požarom, dinamika proizvodnje biće prilagođena raspoloživim kapacitetima, pa se može očekivati da Plazma i pojedini brendovi u određenim pakovanjima, neće kontinuirano biti dostupni na svim prodajnim mestima i na svim tržištima", navode iz kompanije "Bambi" koja pravi čuveni Plazma keks.
 
Iako je u rad pušten proizvodni pogon koji nije bio zahvaćen požarom, deo proizvodnih linija moraće da se obnovi kako bi proizvodnja mogla da se nastavi u punom kapacitetu.
 
"Trenutno radimo na prioritizaciji portfolija i u skladu sa kapacitetima proizvodnih linija, menjaće se i struktura portfolija, kao i dostupnost proizvoda. Bambi svakako nastavlja da plasira svoje proizvode na tržište, ali možemo očekivati da u određenom periodu ispred nas Plazma i pojedini brendovi neće uvek biti dostupni na svim prodajnim mestima i na svim tržištima. Svi znamo da je Plazma mnogo više od keksa, to je ukus koji je obeležio odrastanja mnogih generacija. Zato su i naši napori usmereni ka tome da pronađemo optimalna rešenja kako bismo se što pre vratili uobičajenom poslovanju, te molimo sve naše verne potrošače, kupce i partnere za razumevanje i mrvicu strpljenja", rekao je generalni direktor "Bambija" Dragan Stajković.
  • Juco

    04.09.2024 23:30
    Kod nas u nemackoj nema nestasice plasme cak bi rekao da je ima na rafovima neuobicajeno mnogo
  • Kjanja

    04.09.2024 19:07
    Skupo, skupo
    vredi li taj keks koliko pise na njemu?
  • Peroo

    04.09.2024 16:22
    Plazma je smece.Ukus pokvaren a uvek me stomak zeza kada je pojedem.Sama hemija. A ova nestasica je obican marketing da se ljudi ,,uzele" i pokukupuju vise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.