Promene u Gradskoj kući: Ko su novi pomoćnici gradonačelnika?

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić postavio je dva nova pomoćnika.
Promene u Gradskoj kući: Ko su novi pomoćnici gradonačelnika?
Foto: 021.rs
Iz redova Saveza vojvođanskih Mađara na mesto pomoćnika gradonačelnika dolazi Aron Madaras.
 
Po zanimanju sociolog, Madaras je rođen 1980. godine u Novom Sadu.
 
Radio je i kao novinar u novosadskoj televiziji "Mozaik", gde je uređivao informativne emisije na mađarskom jeziku.
Madaras je od 2016. bio zaposlen u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, uprave i nacionalne manjine, gde je bio zadužen za realizaciju konkursa civilnih društava.
 
Poslednji izveštaj Agenciji za sprečavanje korupcije, Madaras je podneo još 2021. godine. Po ovom izveštaju u Pokrajinskom sekretarijatu primao je 82.425 dinara mesečno. Takođe, u istom izveštaju navodi se i da je član Nadzornog odbora Izdavačkog zavoda "Forum" u Novom Sadu, gde dobija jednokratne naknade.
 
Vlasnik je dvosobnog stana površine 55 kvadrata, koji je stekao kupovinom. Takođe, nasledio je četvrtinu dvosobnog stana od 66 kvadrata.
U svojoj biografiji ističe da je polaznik raznih kurseva i seminara na temu rodne ravnopravnosti, zaštite prava pripadnika manjinskih grupa i evropskih integracija.
 
Kao članica Srpske napredne stranke od njenog osnivanja, pomoćnica gradonačelnika postaje i Maja Čeremidžić Šainović
 
Rođena je u Sarajevu 1985. godine, a diplomirala je na Filozofskom fakultetu, gde je stekla zvanje profesorke srpskog jezika i književnosti.
 
Čeremidžić Šainović je u Gradskoj kući još od dolaska naprednjaka na vlast, pa je tako još 2012. godine zasnovala radni odnos u Odeljenju za protokol i međunarodnu saradnju pri Kabinetu gradonačelnika, tada Miloša Vučevića.
 
Dve godine kasnije postaje pomoćnica šefa Kabineta gradonačelnika, a 2020. postavljena je za šeficu Kabineta predsednika Skupštine grada. Na ovoj poziciji je, kako se navodi u izveštaju podnetom Agenciji za sprečavanje korupcije, zarađivala 115.990 dinara mesečno.
 
Od 2019. bila je i članica Skupštine Državne lutrije Srbije.
 
U izveštaju iz 2021. godine navodi da nema nekretninu, a da vozi "reno klio" iz 2015. godine.
 
Sa mesta pomoćnika gradonačelnika otišli su Stanko Ljubičić iz SNS-a i Igor Bašnec iz SVM-a, pa se može zaključiti da su stranke zamenile "svoje ljude". 
Ljubičić je inače, već godinama ranije bio penzionisan kao policijski inspektor iz oblasti privrednog kriminala. Nakon toga je radio u Spensu, pa u Službi za budžetsku inspekciju i na mestu šefa Kabineta gradonačenika. Bašnec je na mestu pomoćnika bio od 2020. godine, a sada je napredovao na mesto državnog sekretara u Ministarstvu za javna ulaganja. 
 
Inače, pomoćnici gradonačelnika primaju mesečno 160.389 dinara bez minulog rada i drugih dodataka. То je za skoro 10.000 dinara više od plate gradonačelnika.
 
Pomoćnici gradonačelnika trebalo bi da ostanu Aleksandar Petrović iz SNS-a i Ivan Siler iz Pokreta socijalista. 
  • Sonja

    14.09.2024 07:53
    Ccc
    Aman vise i Petrovic, dokle? Cime je kn zasluzio da bude tu?
  • Seka

    13.09.2024 15:52
    Idemo daje
    Neka se radi pošteno pa ko god da je. Prosi izbori i manimo se politike.
  • Stefan

    13.09.2024 15:16
    cud da nisu doveli onu zrenjanina. valja i to opet negde dobro uhlebiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti