Na društvenim mrežama ponovo o ispravnosti vode u Novom Sadu: Pogledajte šta o tome kažu nadležni

Voda u Novom Sadu je ispravna za piće, kao što su i dokazale analize koje sprovodi Institut za javno zdravlje Vojvodine, navode za 021.rs u JKP "Vodovod i kanalizacija.
Na društvenim mrežama ponovo o ispravnosti vode u Novom Sadu: Pogledajte šta o tome kažu nadležni
Foto: Pixabay
Povodom informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama da gradska voda nije za upotrebu, a na osnovu uzorka od 5. septembra u Sremskoj Kamenici, u Vodovodu kažu da je u pitanju "divlji priključak".
"Nakon uvida u našu evidenciju, utvrđeno je da je objekat sa koje adrese je lice navodno donelo uzorak za ispitivanje, priključen na nelegalno izgrađenu vodovodnu mrežu, odnosno u pitanju je divlji priključak. "Vodovod i kanalizacija" ne garantuje za kvantitet i kvalitet, odnosno ispravnost vode, budući da je u pitanju vodovodna mreža koju nismo gradili i projektovali. Takođe, isti objekat nije priključen na kanalizacionu mrežu već poseduje septičku jamu, te je moguće da je bakterija na taj način i dospela u uzeti uzorak", dodaju u ovom preduzeću.
 
Napominju da je Vodovod zadužen za ispravnost vode u vodovodnoj mreži do vodomera, a da je održavanje unutrašnjih instalacija u svakom smislu u obavezi korisnika.
Uzorak vode za piće kojim se utvrđuje ispravnost vode za piće koja ulazi u gradsku mrežu se uzima sa određenih mernih mesta i uvek od strane stručnih lica Instituta za javno zdravlje Vojvodine, napominju u Gradskoj kući.
 
"Sve drugo je podložno tumačenjima, jer svako lice, može doneti na analizu uzorak vode sa nepoznatog mernog mesta, mimo stručnog nadzora uzorkovanja", ističu za 021.rs.
 
U Zaključku redovnog izveštaja dostavljenog Gradu Novom Sadu, Institut za javno zdravlje Vojvodine navodi da se s obzirom na rezultate utvrđivanja zdravstvene ispravnosti kontrolisanih uzoraka vode za piće, može zaključiti da u prečišćenoj vodi za piće iz javnog vodovoda na teritoriji Grada Novog Sada i naselja ne postoji pretnja po zdravlje ljudi.
 
Prema redovnom izveštaju, kao i prema najskorijim vanrednim izvešatajima Instituta, dokazano je da je voda u Novom Sadu u kontinuitetu ispravna za upotrebu, stoji u obrazloženju.
 
Dodaju da će Grad Novi Sad redovno i javno obaveštavati javnost o ispravnosti vode na osnovu relevantnih informacija dobijenih od nadležnih iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
  • svetlana

    13.09.2024 13:15
    laz
    gde je u srbiji ispravna voda...nigde..samo na internetu,tv je ispravna.ja vec 40 godina imam filter za procedivanje vode i pijem tu vodu.ovde gde zivim voda je odvratna.zuta.
  • Izvidjac Futog

    13.09.2024 13:01
    Provokacija
    Provokacija poksa.Izgubili su mesto u vlasti i onda malo samopromocije radi prave problem .Jeftino skupljanje poena na ozbiljnoj temi.A u vodo odu rade strucni ljudi u laboratoriji ne verujem da ima propusta.A ako se i desi slucaj o resava se odmah.cevi su bile takve kave su i kada je poks bio vlasti Onda je az est bio lekovit pretpostavljam.Sva ova prica je samo zbog politickih motiva nastala nikako zbog brige o zdravlju gradjana.
  • Vladan

    13.09.2024 12:39
    @Сремац

    U kojem to "vašem" gradu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti