FOTO: Deo obezbeđenja izašao iz Rektorata, kutija sa glasovima i dalje unutra

Nešto posle 16 časova deo pripadnika privatnog obezbeđenja napustio je zgradu Rektorata ispred koje se održava protest.
FOTO: Deo obezbeđenja izašao iz Rektorata, kutija sa glasovima i dalje unutra
Foto: 021.rs
Kutija sa glasovima nije izneta, a deo studenata koji su protestovali i dalje čeka da se to desi, pa da donesu odluku o daljim koracima.
 
Studentkinja Mila Pajić rekla je okupljenima da će nakon 16 časova videti da li će predstavnici izborne komisije koji su se nalazili u Rektoratu izaći i otići do pisarnice Filozofskog fakulteta kako bi oformili parlament.
 
Ukoliko se to ne desi, ističe da će doći do blokade Filozofskog fakulteta, jedinog fakulteta, kako kaže, čiji su profesori podržali studentske proteste.
 
Dodatno navodi da su studenti danas predali opomenu pred tužbu dekanici fakulteta zbog disciplinske prijave koja je mesecima na njenom stolu. Ukoliko dekanica u poslednjih nekoliko dana mandata ne pokrene postupak, Pajić najavljuje tužbu i protiv nje i protiv fakulteta.
 
 
Ispred ulaza u zgradu oko 15 časova okupilo se nekoliko desetina kako studenata tako i gradskih odbornika i pokrajinskih i državnih poslanika, javlja reporterka 021.rs sa lica mesta.
 
Među okupljenima se nalaze, između ostalog, aktivista Ivan Bijelić, Dobrica Veselinović, Vladimir Pajić, pokrajinski poslanik Radivoje Jovović i drugi.
 
Studentski parlamentarni izbori počeli su jutros u 8 časova i trebalo bi da traju do 16 časova.
Podsetimo, od jutros je bilo više incidenata ispred Rektorata, a dvoje studenata iz grupe STAV su završili u Urgentnom centru nakon što su nepoznati muškarci u crnom pokušali da ih spreče da uđu u zgradu.
 
Na studente koji su se okupili jutros oko pet časova bačena je i eksplozivna naprava nepoznatog porekla. 
 
Studentkinja Mila Pajić za 021.rs rekla je da se jutros kod Rektorata pojavio jedan pripadnik policije u istom trenutku koda je došlo i 15 muškaraca "uniformisanih u crno", spremnih da uđu u zgradu. Ona pretpostavlja da je u pitanju pojačanje već postojećem obezbeđenju Rektorata.
 
Po njenim rečima, muškarci su gurali i policajca, za kojeg kaže da je takođe zadobio povrede. Nju su udarili u natkolenicu, te se pojavio bol koji je vremenom nestao.
 
 
Pajić i Srđan Đurić su potom bili u Urgentnom centru, gde su im konstatovane lakše telesne povrede.
 
"Sada smo dobro i spremni smo da čekamo ovde, da vidimo kako će se sve ovo razvijati. Zanima nas da li će policija legitimisati i identifikovati osobe koje su u Rektoratu, nas su legitimisali i mi smo im poznati. Dakle, da li ćemo saznati ko to vešto skriva svoj identitet i da li se ovde dešavaju neke nedozvoljene radnje", pita Pajić.
 
Ona kaže da je jutros kod Rektorata bio prisutan i funkcioner iz pokrajinske vlasti. Po njenim rečima, predstavnici studenata i rektor Madić su povezani sa strankama.
 
Pokrajinski poslanik Radivoje Jovović objavio je da se na čelu obezbeđenja koje je jutros došlo kod Rektorata Univerziteta u Novom Sadu nalazio Ognjen Dopuđ, direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine.
  • @Cile

    23.09.2024 16:52
    Objasni im Cegevara..
  • Zebra

    23.09.2024 16:44
    SNS se ovako “pošteno” bori i za državnu skupštinu…
  • B

    23.09.2024 16:19
    Činjenica
    Svi koji su protestovali kao studenti, danas su funkcioneri, a ovi koji su vredno učili sreću u Srbiji nisu našli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti