021 otkriva: Naprednjaci smenjuju direktore preduzeća, radikali dobili "Zelenilo"

Tri javna preduzeća u Novom Sadu i Zavod za zaštitu spomenika kulture dobijaju nove direktore.
021 otkriva: Naprednjaci smenjuju direktore preduzeća, radikali dobili "Zelenilo"
Foto: 021.rs
Kako saznaje 021.rs, na mesto direktora JKP "Gradsko zelenilo", nakon ostavke Miloša Egića, dolazi Vanja Božić iz Srpske radikalne stranke.
 
Zato se na dnevnom redu sednice Skupštine grada koja je zakazana za sutra, 27. septembar, našla i njegova ostavka na mesto odbornika. Božić je po zvanju profesor istorije. I u prethodnom sazivu Skupštine grada bio je odbornik Srpske radikalne stranke, a bio je i član Komisije za nazive delova naseljenih mesta. U biografiji Vanje Božića koja je objavljena uz odluku o njegovom imenovanju navodi se da je od 2012. do 2016. godine bio komunalni nadzornik u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, a od 2018. do 2024. godine je radio kao samostalni carinski inspektor u Upravi carina-carinarnica Novi Sad.
 
Na mesto direktora dolazi nakon Egića, koji je na čelu ovog preduzeća bio od 2016. godine.
Na čelo JKP "Lisje" dolazi Miloš Skendžić, koji je radio u ovom preduzeću na poziciji pomoćnika i savetnika direktora. Skendžić tu funkciju preuzima od Vladimira Đakovića koji je "Lisje" vodio čak 10 godina. 
 
Do 2023. godine bio je pomoćnik direktora za upravljanje grobljima i sahranjivanje, a od 2023. savetnik direktora za tehničke poslove. U "Lisju" je zaposlen od 2013. godine. U sazivu gradske Skupštine bio je odbornik od 2020. do 2024. godine. Po zvanju je master menadžer.
 
Zavod za zaštitu spomenika kulture preuzima nekadašnji član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić. Rožić je, do najnovijih promena u kabinetu gradonačelnika Milana Đurića, bio zadužen za resor kulture. Diplomirao je na Katedri za istoriju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde je stekao zvanje profesora istorije. Na istom fakultetu postao je i master istoričar.
 
Radio je kao profesor istorije u Gimnaziji "Svetozar Marković", a od 2008. godine zaposlen je kao saradnik-inspektor za oblast kulture u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. S ovim poslom je završio kada je 2016. godine postao član Gradskog veća za kulturu. Od 2008. do 2011, bio je i predsednik Upravnog odbora Zavoda za zaštitu spomenika kulture.
Rožić nije prijavljivao novosti Agenciji za borbu protiv korupcije, a u vezi sa svojom imovinom i primanjima od 2017. godine. Tada je prijavio da poseduje dvoiposoban stan, ali i "ford fokus" iz 2003. godine.
 
Na mesto direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture dolazi posle Siniše Jokića koji je na toj funkciji bio od 2016. godine.
 
U nedavno dopunjenoj tački dnevnog reda Skupštine grada, potvrđeno je pisanje 021.rs o novoj osobi na čelu JGSP "Novi Sad". Direktor JGSP biće Mladen Papović. U biografiji koja je dostavljena uz odluku o njegovom imenovanju za v.d. direktora navodi se da je Papović rođen u Somboru, a da je po zanimanju master pravnik. 
 
Papović je bio osnivač i direktor preduzeća "Skyoptic", a od 2014. do 2016. godine bio je saradnik za pravne poslove JP "Urbanizam".
 
On na tu funkciju dolazi posle Ivana Radojičića.
Podsetimo, kako je 021.rs pisao direktori tri javna preduzeća i direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture predali su svoje ostavke o kojima će sutra odlučivati odbornici na sednici Skupštine grada. 
  • Mare

    26.09.2024 21:46
    Preraspodela fotelja
    Sve mi neobično da LSV nije ništa dobio od preduzeća, ipak je zasluženo ukaljao opoziciju proletos. Znači ljigasima i dalje samo zaštićeni koeficijenti za plate i bez obaveze da dolaze na posao.
  • Zigon

    26.09.2024 20:52
    Pokret socijalista
    Vladajuća vecina je sve Tanja.Vulinovi nisu vise u vlasti.Još 1 odbornik manje
  • Јоška

    26.09.2024 20:34
    a mi očekivali
    Da Marko lutak prepodobni
    kameleon bude negde diša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.