Gojković: SNS se ne meša u autonomiju Univerziteta u Novom Sadu, veštački se pravi problem

Predsednica Pokrajinske vlade i funkcionerka SNS Maja Gojković negirala je navode dela opozicije da se SNS, čija je funkcionerka, meša u autonomiju Univerziteta u Novom Sadu.
Gojković: SNS se ne meša u autonomiju Univerziteta u Novom Sadu, veštački se pravi problem
Foto: 021.rs
"Univerzitet je autonoman i mi se ne mešamo", kazala je Gojković za današnju "Politiku".
 
Kazala je da "neko veštački pravi problem", da je "to očigledno", te da se kao predsednica Pokrajinske vlade sigurno neće mešati u unutrašnje funkcionisanje univerziteta.
"Poštujem autonomiju koja im je zagarantovana", kazala je Gojković.
Negirala je navode dela opozicije da SNS želi kontrolu nad univerzitetom i kazala: "Ako je nešto autonomno, onda je valjda autonomno i od politike opozicije".
 
"Kako nisu shvatili da ne bi trebalo ni oni da se mešaju? Ne, ne mešamo se mi u te stvari", dodala je ona.
 
Izbori za Studentski parlament ponovljeni su u ponedeljak, 23. septembra, u zgradi Rektorata a studente iz STAV-a su tada napale osobe obučene u crno i sa maskama na licu, a tom prilikom povređeni su Mila Pajić, Anja Pitulić i Srđan Đurić.
 
Između 30 i 40 maskiranih osoba, koje su se predstavile kao obezbeđenje, fizički je napalo studente i sprečavalo ih da uđu u zgradu Rektorata. Te osobe su sve vreme bile u zgradi i na vratima Rektorata dok su se održavali izbori za Studentski parlament.
 
Student Srđan Đurić najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv direktora Fonda Evropski poslovi Vojvodine Ognjena Dopuđa, koga je optužio da je bio "vođa nasilnika".
 
Snimak tih incidenata objavio je STAV na društvenim mrežama, a napadači su bacili i eksplozivnu napravu na studente iz te neformalne grupe.
Savez studenata Filozofskog faklulteta objavio je da je proces izbora za Studentski parlament okončan, tako što je 10 studenata glasalo za jedinu ponuđenu listu, uz dva nevažeća glasa. Dodali su da je izborni dan prošao "bez incidenata".
 
Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu povodom dešavanja ispred Rektorata u Novom Sadu.
  • Orvelovski

    29.09.2024 10:27
    Svinje
    Sve životinje su jednake, samo su svinje jednakije. To je rekapitulacija.
    Izgleda su baš svinje pravile problem, al izeš ga - jednakije su. Tako ja to razumem.
  • Nikola

    29.09.2024 10:13
    *
    Dobra stara Maja. Laže kao nekada.
  • Reaktor

    29.09.2024 10:06
    Maja je u pravu!
    Zato što već jeste umešan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti