Grad ponovo prodaje parking mesta u zgradi sa solidarnim stanovima: Cena i do 18.700 evra

Grad je ponovo raspisao odluku o prodaji 12 garažnih mesta u sklopu zgrade sa solidarnim stanovima u Kisačkoj 55.
Grad ponovo prodaje parking mesta u zgradi sa solidarnim stanovima: Cena i do 18.700 evra
Foto: Pixabay
Krajem avgusta je prvi put raspisana prodaja, a nakon uspešno prodatog jednog mesta ponovo se prodaje ostatak.
 
U ovoj zgradi u Kisačkoj ima 35 stanova, tri lokala i 13 garažnih mesta površine od 11 do 16 kvadrata.
Uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove garažna mesta prodaje prikupljanjem pismenih ponuda, a početna cena, zavisno od veličine parkinga, iznosi od 13.400 do 18.700 evra.
 
Iako u ovoj zgradi već žive građani koji su stanove mogli da kupe po povlašćenoj ceni kao pripadnici posebno osetljivih grupa, iz Gradske kuće za 021.rs objašnjavaju zbog čega se ipak ova mesta prodaju.
Kako navode, ova garažna mesta su u katastru upisana kao javna svojina Grada Novog Sada i ne mogu se posmatrati zajedničkim prostorijama zgrade.
 
Ističu da se prodaju iz javne svojine polazeći od tržišne vrednosti nepokretnosti koju je procenio nadležni organ.
 
"Takođe, sa otuđenjem se krenulo nakon što su stanovi na predmetnoj lokaciji otuđeni iz javne svojine Grada Novog Sada da bi i njihovi vlasnici mogli da učestvuju u postupku", navode u odgovoru za 021.rs.
 
Pravo da dostave pismenu ponudu imaju fizička i pravna lica uz neophodnu dokumentaciju i uplaćen depozit koji zavisi od parking mesta i kreće se od 1.400 do 1.900 evra.
 
Rok za dostavljanje pismenih ponuda je 18. oktobar, a javno otvaranje je zakazano za 24. oktobra na drugom spratu Uprave za imovinu u Narodnog fronta 53 od 14 časova.
Jedan kupac može da dostavi ponude za više ili sva parking mesta, ali svaka ponuda mora biti pojedinačna, a ne za svih 12 u jednoj koverti.
 
Komisija će nakon otvaranja ponuda, ukoliko budu ponuđene iste cene, u roku od tri dana pozvati ponuđače da dostave nove. Ako se to ne desi, potom u roku od tri dana, žrebom će se odabrati najpovoljniji.
 
Ukupno osam dana od otvaranja ponuda biće doneta odluka ko će biti vlasnici garažnih mesta koja se nalaze u sklopu zgrade sa solidarnim stanovima u Kisačkoj 55.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti