Đurić: Pruga do Subotice je kao mali aerodrom, težimo tome da Novi Sad bude polumilionski grad

Gradonačelnik Milan Đurić govorio je u jutarnjem programu RTS-a o predstojećim projektima u Novom Sadu.
Đurić: Pruga do Subotice je kao mali aerodrom, težimo tome da Novi Sad bude polumilionski grad
Foto: 021.rs
Đurić je najavio da će pruga između Novog Sada i Subotice biti otvorena 24. novembra, a da će građani moći da je koriste od narednog dana. 
 
"Od 25. novembra će građani već moći da putuju i ta pruga nam je kao mali aerodrom. Zaživeće i mesta koja su na trasi brze pruge. Rekonstruisana je i železnička stanica, nakon 60 godina. Preostaje nam da uradimo i garažu kod stanice, to nam je naredni poduhvat. Za dva sata i 40 minuta stizaće se i do Budimpešte", poručio je Đurić.

Gradonačelnik Novog Sada je govorio i o pešačko-biciklističkom mestu, za koji je potpisan ugovor, i koji će graditi kineska kompanija.

Đurić veruje da će projekat vredan 38 miliona evra "potpuno promeniti izgled Novog Sada".
 
"Sva tri mosta finansira Republika Srbija, tu moram da se zahvalim i predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi i sada premijeru Milošu Vučeviću, koji je započeo te projekte kao gradonačelnik. Težimo ka modernijem gradu i da postane polumilionski u budućnosti", naveo je Đurić.
Podsetimo, na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa trebalo bi da se izgradi pešačko-biciklistički most, prvi u Novom Sadu. 
 
Predstavnici srpske vlasti i kineske kompanije "Šandong Haj-spid" nedavno su potpisali ugovor o projektovanju i izgradnji pešačko-biciklističkog mosta koji će spojiti kej sa Petrovaradinskom tvrđavom.
 
Projekat je vredan 38 miliona evra, a radove će izvoditi kineska kompanija. Radovima je obuhvaćena rekonstrukcija železničkog tunela, izgradnja lifta do platoa Petrovaradinske tvrđave, kao i izgradnju pristupnih saobraćajnica. 
  • S56

    08.10.2024 18:38
    Potemkinova sela
    đurić ne reče ništa o kosmodromu. Kako napreduju radovi?
  • Pera

    08.10.2024 18:35
    Gomila praznih reči!
  • Svrseni student

    08.10.2024 18:34
    Sta ti decko radis
    Ne znam kako bih nazvao ovog lika, a da mi komentar ne bude banovan.

    Kao prvo gospodine, Srbija ima sve manje i manje stanovnika, sada vjerovatno manje od 6.5 miliona a za par godina i manje od 6. Beograd ima skoro 2 miliona. Teziti da povecas grad na racun vec opadajuce populacije moze samo mahnit covjek. Kao drugo, gradite grad stihijski, bez plana, za racun investitora, sopstvenih dzepova a za racun nase propasti. Pogledajte samo ulice u radijusu 1km od centra grada, Rotkvarija, Podbara...Kao da je ratna zona, razrovano, zakrljeno, suplje. Padne kisa, pola automobila u NS mora kod mehanicara. Pogledajte bulevare, vec su strasno zakrceni. Manje ulice da ne pricam. Umjesto da planski gradite grad, sirite ga prirodno, vi dopustate da rusi i gradi ko gdje stigne.

    Vas posao je da ucinite zivot gradjana NS podosljivijim i boljim, a vi ste ga trajno unistili tako da su ljudi koji su rodjeni u njemu, a i oni koji su dosli a vole ovaj grad, poceli da se u njemu osjecaju lose.

    Ovo pisem kao 'dodjos' koji voli ovaj grad i koji ga smatra svojim. SNS je sve unistio, a ovakvi Milosii Milani Nejaki su samo figure koje ne mogu da sprijece propadanje grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti