Objekat nekadašnje Lutrije nadograđen, a sada se planski reguliše

Izmenama plana regulacije dela grada oko bivše Lutrije planira se usklađivanje sa postojećim stanjem na terenu.
Objekat nekadašnje Lutrije nadograđen, a sada se planski reguliše
Foto: 021.rs (Google Earth)
Izmene i dopune Plana generalne regulacije novog gradskog centra sa okruženjem u Novom Sadu sa okruženjem u Novom Sadu (lokalitet na Bulevaru oslobođenja) obuhvataju prostor od 0,14 hektara, odnosno prostor na uglu Bulevara oslobođenja i Kralja Petra I.
Ovaj urbanistički blok, kako piše u dokumentaciji koja se nalazi na ranom javnom uvidu, u najvećoj meri predstavlja završenu urbanističku celinu i namenjen je za opštegradski centar.
 
Inače, izmenama ovog plana pristupilo se na osnovu privatne inicijative firme "Excentar" doo za građevinu trgovine i usluge Novi Sad. 
Ovim planom obuhvaćen je poslovni objekat na uglu Bulevara oslobođenja i Kralja Petra I koji je visine do četiri sprata, odnosno u nekim delovima je dvospratnica, trospratnica i četvorospratnice.
 
Stepenište za ulaz u objekat je iz smera Kralja Petra I i nalazi se na javnoj parceli. 
 
Dodaje se i da je nedavno dograđen i proširen postojeći poslovni objekat, ali suprotno važećoj planskoj regulaciji.
"Cilj izrade je preispitivanje važećeg plana kako bi se omogućila realizacija prostora u skladu sa faktičkim stanjem na terenu, odnosno korekcija granice parcele i regulacione linije", navodi se u tekstu.
 
Konceptualni okvir izmena i dopuna ovog plana je na ranom javnom uvidu do kraja oktobra, do kada se mogu poslati i primedbe i sugestije.
  • Sve

    17.10.2024 11:58
    Sve
    sravniti i izgraditi novo moderno i korisno! Sta se zezaju na parce?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti