Bivši direktor GSP-a Ivan Radojičić na čelu novosadskog ogranka Elektrodistribucije

Doskorašnji direktor JGSP "Novi Sad" Ivan Radojičić postao je direktor ogranka Elektrodistribucije Srbije u Novom Sadu.
Bivši direktor GSP-a Ivan Radojičić na čelu novosadskog ogranka Elektrodistribucije
Foto: 021.rs
Radojičić je sada postao direktor novosadskog Ogranka Elektrodistribucije Srbije, čija se centrala nalazi na Bulevaru oslobođenja 100, piše na sajtu EDS-a, kao i u Informatoru o radu.
 
On na ovo mesto dolazi sa pozicije direktora JGSP "Novi Sad", na čije je čelo došao nakon izbora 2020. godine.
Nakon što su krenule glasine da će Radojičić napustiti čelo gradskog prevoznika, pričalo se da je moguć njegov povratak u Elektrovojvodinu, odnosno Elektroprivredu Srbije, gde je započeo svoj rad u javnom sektoru.
 
Radojičić u zvaničnoj biografiji navodi da je od 2013. do 2015. bio šef Službe printing centra Elektrovojvodine, nakon čega je do 2018. bio šef Službe za opšte poslove Operatora distributivnog sistema "EPS distribucija". 
Ipak, kao što se može videti iz nove odluke, on je prešao u Elektrodistribuciju Srbije.
 
Radojičić je nakon svog angažmana u Elektroprivredi Srbije dve godine bio direktor JKP "Stan", nakon čega je 2020. došao na čelo JGSP "Novi Sad".
 
Portal 021.rs je u januaru 2021. godine otkrio da su firme povezane sa Radojičićem dobijale poslove na gradskim tenderima, zarađujući milione dinara. On je tada tvrdio da su svi poslovi u skladu sa zakonom i da nema sukoba interesa. O čemu se radilo čitajte na OVOM LINKU.
 
Prema podacima iz januara ove godine, Agencija za sprečavanje korupcije je objavila da prima platu od 110.000 dinara, što je bila jedna od najmanjih plata među direktorima javnih preduzeća. Na sajtu Agencije, ipak, i dalje stoji da je Radojičić na ovoj funkciji.
 
U svojoj imovinskoj karti iz januara 2024. naveo je da poseduje plac od 760 kvadratnih metara, za koji nije naveden osnov sticanja, dok zakupljuje magacin od 2.000 kvadratnih metara. Osim toga, označeno je polje kojim se otkriva da ima "depozite u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i inostranstvu".
 
U prethodnom periodu Radojičić se raspravljao i sa Građanskim pokretom Bravo, koji su kritikovali stanje u GSP-u i dobijanje polovnih autobusa. Još uvek aktuelni direktor GSP-a im je tada odgovorio da zbog stranačke zaslepljenosti ne mogu da vide šta je sve učinjeno u preduzeću u protekle četiri godine njegovog upravljanja. Detaljno o "slučaju polovni autobusi" pročitajte OVDE.
Radojičić je bio na čelu GSP-a u trenutku kada su Novom Sadu donirani polovni autobusi iz Švajcarske. Tada su iz preduzeća naveli da su autobuse dobili na osnovu ugovora o poklonu.
 
Međutim, kada je 021.rs zatražio od GSP-a da dostavi ugovor, iz preduzeća su rekli da autobusi "nisu bili predmet ugovaranja". Do danas nije poznato ko je novosadskom prevozniku donirao autobuse. 
 
U međuvremenu, Radojičića je na direktorskoj poziciji u GSP-u zamenio Mladen Papović.
  • zztop

    23.10.2024 15:34
    Pa i u EDS-u treba neko farbanje kao i onih "poklonjenih" polovnih autobusa ...
  • Zebra

    23.10.2024 14:49
    Školovan i stručan! Izuzetan potencijal. Rekli bi zli jezici, podoban! Ali ne, čovek zna. Možda se i električnim autobusom nekad provozao!
  • pravnik

    23.10.2024 14:41
    smenjujete ga jer nije radio ok,niko ne smatra da je kompetentan za bilo sta kad ono umesto Tesovica,gle cuda stiže Radojičić...imaju li ovi direktori znanje da obavljaju takav posao?
    S obzirom da ih lično poznajem neee... Šta se dešava sa Novim Sadom?Gde je struka i gde su nam inženjeri?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti