Investitor planira novi kompleks "sa izuzetnim vizurama" u Sremskoj Kamenici

Izmenama Plana generalne regulacije Sremske Kamenice, u okviru lokaliteta Mali do, planira se novi stambeni kompleks.
Investitor planira novi kompleks "sa izuzetnim vizurama" u Sremskoj Kamenici
Foto: 021.rs (Google Earth)
Konceptualni okvir izmena i dopuna ovog plana nalazi se na ranom javnom uvidu do 6. novembra, a obuhvata površinu od 2,01 hektara.
 
Gradski urbanisti pristupili su izradi ovog dokumenta po privatnoj inicijativi investitora "Tehnogradnja IMS" iz Novog Sada.
Kako se navodi u dokumentu, planom je obuhvaćen prostor koji karakteriše nagnut i brežuljkast teren "sa izuzetnim vizurama prema levoj obali Dunava".
 
Na ovom prostoru biće omogućena izgradnja objekata za porodično stanovanje, visine do jednog sprata sa potkrovljem, i to u četiri građevinska bloka.
"Već je započeta realizacija dvojnih porodičnih objekata na ovom prostoru, a severno od njega realizovani su i takođe dvojni porodični objekti i jedan poslovni", navodi se u dokumentu gradskih urbanista.
 
Postojeći objekti i atarski putevi, dodaje se, uticaće na organizaciju saobraćajne mreže i planiranje urbanističkih parametra. Vodovodna i kanalizaciona mreža nisu izgrađene, a pojedinačne potrebe za odvođenjem otpadnih voda rešavane su izgradnjom septičkih jama na posebnim parcelama.
 
Ovaj prostor se oslanja i na trasu budućeg tzv. Fruškogorskog koridora.
 
"Saobraćajna veza sa državnim putem je nelegalno izvedena, a saobraćajni elementi ne zadovoljavaju bezbedan i komforan priključak na ovaj put. Cilj izrade je utvrđivanje pravila korišćenja, uređenja, građenja i zaštite prostora. Prostorna koncepcija biće uslovljena postojećom parcelacijom, vlasničkom strukturom zemljišta, postojećom organizacijom saobraćaja, fizičkim preprekama i elementima iz urbanističke dokumentacije širih područja", navodi se u dokumentu na ranom javnom uvidu.
 
 
Koncepcijom planskog rešenja, dodaje se, izdvojiće se površine javne namene za ulice i za porodično stanovanje.
 
U okviru zone stanovanja omogućiće se obavljanje delatnosti iz oblasti poslovanja poput trgovine, usluga, servisa i sličnog, kao i mogućnost čisto poslovnih objekata čija delatnost ne ugrožava stanovanje.
 
"S obzirom na izuzetne prirodne vrednosti ovog lokaliteta, cilj je da se uslovima uređenja i izgradnje omogući unapređenje datog prostora", navode gradski urbanisti.
Ozelenjavanje se planira u okviru delova za stanovanje, energetskog koridora, terena nepogodnog za izgradnju.
 
"Konceptualnim rešenjem predložene su stambene i pristupne ulice koje su preuzete iz važećeg plana ovog prostora. U severoistočnom i južnom delu predloženi su kolski prolazi kojima će se omogućiti pristup određenim parcelama i dati mogućnost racionalnije organizacije prostora", navodi se u dokumentu.
 
U okviru poprečnih profila svih ulica, predlaže se izgradnja jednostranih i dvostranih trotoara.
 
Konceptualni okvir izmena i dopuna Plana generalne regulacije Sremske Kamenice sa okruženjem (lokalitet Mali do) nalazi se na ranom javnom uvidu do 6. novembra, do kada se mogu poslati i primedbe na ovaj dokument.
  • Kostunica

    25.10.2024 15:32
    Fekalije i atmosferske vode u dzepove buducih vlasnika stanova i lokala. A mogu se prikljuciti i na staru kamenicku kanalizaciju pa da svi skupa plivaju u #@!.
  • deda

    25.10.2024 14:14
    protesti
    Eto Ćuti novi šlagvort za proteste.
  • Nizina

    25.10.2024 11:54
    Neko
    Neko vizure a neko fissure....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti