"Chef" iz Novog Sada vam otkriva tajnu hrskavih krompirića

Hrskavi krompirići su omiljena poslastica mnogih ljudi, a koja je tajna u dobijanju hrskave teksture, otkriva vam "Chef" Milica Petrušić koja za 021 predstavlja ukusne recepte.
"Chef" iz Novog Sada vam otkriva tajnu hrskavih krompirića
Foto: Pexels (Shameel Mukkath)
Milica Petrušić radila je po vrhunskim restoranima u Srbiji i Evropi, kao i onima koji imaju Mišelinove zvezdice, osvajala je brojne nagrade, a sada vam donosi recept za neverovatno hrskave krompiriće.
 
Super hrskavi krompirići sa sodom bikarbonom postali su pravi hit među ljubiteljima hrskavog krompira.
Tajna je u kuvanju krompira u vodi sa sodom bikarbonom – alkalna voda razgrađuje skrob, stvarajući hrapavu teksturu koja se tokom pečenja pretvara u neverovatno hrskavu koricu. 
 
Nakon kratkog kuvanja, krompirići se protresu kako bi se stvorila površina koja bolje prima ulje i začine.
Zatim se peku u rerni dok ne dobiju zlatno-braon boju i maksimalnu hrskavost. Ovaj trik daje savršenstvo spolja, a mekoću iznutra.
 
Priprema hrskavih krompirića
 
Oljuštite i isecite krompire na kocke 10x10 centimetara.
 
U ključalu vodu dodajte kašičicu sode bikarbone i so, pa ubacite krompire. Kuvajte ih par minuta dok ne omekšaju spolja (nikako prekuvati).
 
Procedite krompire i vratite ih u šerpu. 
 
Protresite šerpu kako bi dobili hrapavu površinu.
 
Prebacite ih na pleh, pospite uljem i začinima po želji.
Pecite ih u rerni na 200°C dok ne postanu zlatni i hrskavi.
 
Uživajte!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće