"Chef" iz Novog Sada vam donosi recept: Kremasti tart sa kiselim kupusom i dimljenim mesom

"Chef" Milica Petrušić radila je po vrhunskim restoranima u Srbiji i Evropi, uključujući i one s čuvenim Mišelinovim zvezdicama, a sada za 021.rs predstavlja ukusne i zdrave recepte.
"Chef" iz Novog Sada vam donosi recept: Kremasti tart sa kiselim kupusom i dimljenim mesom
Foto: Pexels (Amanda Reed)
Osvajala je brojne nagrade, a sada vam donosi recept za kremasti tart sa kiselim kupusom, sirom, lukom i dimljenim mesom.
 
Kiseli kupus nije samo hrana – on je deo kulturnog nasleđa i tradicije. Od sarme do salata, prisutan je u mnogim receptima koji su se prenosili s kolena na koleno.
Pored kulinarskog užitka, ova namirnica ostaje i saveznik zdravlja, čak i u savremenom dobu.
Sastojci
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 300 grama kiselog kupusa, dobro oceđenog
  • 150 grama dimljenog mesa (može biti dimljeni vrat, šunka ili kobasica), iseckanog na kockice
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 jajeta
  • 200 mililitara pavlake za kuvanje
  • 100 grama rendanog sira (na primer gauda ili emental)
  • So, biber i muskatni oraščić po ukusu
  • 1 kašika maslinovog ulja za prženje
Priprema
 
Priprema testa: Zagrejte rernu na 180°C. Razvaljajte lisnato testo i stavite ga u okrugli kalup za tart (prethodno podmazan ili obložen papirom za pečenje). Ivicu testa možete pritisnuti viljuškom da bi dobili lepu teksturu.
 
Priprema filovanja: U tavi zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte dimljeno meso i pržite još 2-3 minuta. Zatim dodajte kiseli kupus i pržite još 5 minuta, dok se svi sastojci lepo povežu.
 
Kremasti sloj: U posebnoj posudi umutite jaja sa pavlakom, dodajte rendani sir, so, biber i prstohvat muskatnog oraščića.
 
Spajanje sastojaka: Na pripremljeno lisnato testo stavite mešavinu kiselog kupusa, dimljenog mesa i luka. Preko toga prelijte kremasti sloj sa jajima i pavlakom.
 
Pečenje: Stavite tart u prethodno ugrejanu rernu i pecite 25-30 minuta, dok gornji sloj ne postane zlatno-smeđi i čvrst.
Serviranje
 
Poslužite toplo, uz svežu salatu ili neki lagani preliv, poput pavlake sa začinskim biljem.
 
Ovaj tart sa kiselim kupusom i dimljenim mesom je savršen spoj tradicionalnog i modernog, a pruža bogatstvo ukusa i tekstura koje će vas sigurno oduševiti.
 
Ako želite prirodan način da ojačate imunitet i poboljšate probavu, kiseli kupus je jednostavan i pristupačan izbor. I dok uživate u ovom zimskom specijalitetu, znajte da istovremeno hranite i svoje telo i duh.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Espresino - kafa u kombinaciji sa čokoladom

Ukoliko ste ljubitelj kafe, onda ste možda u poslednje vreme čuli za sve popularniji espresino - kafu sa čokoladom koja se pije širom Italije, a najbolja je u Rimu, Torinu i na samom jugu ove zemlje.